Share |

European daily: první evropské noviny vyjdou ve středu i v Praze

15. června vyjde ve čtyřech hlavních městech Evropy - Bruselu, Berlíně, Paříži a v Praze - nulté číslo prvním evropských novin European Daily. Noviny si zatím můžete prohlédnout na internetu.

Nápad založit evropské noviny vznikl v roce 2006. Studenti účastnící se programu Erasmus v Paříži si při svém pobytu začali všímat, že přestože mohou cestovat po celé Evropě bez hranic a studovat v mezinárodním prostředí se studenty z jiných zemí, neexistuje žádná společná platforma na poli veřejné komunikace. Aktuální informace všichni čerpali z tisku a dalších médií pocházejících z jejich rodných zemí. Založit celoevropský titul se tak pro ně stalo nezbytností.

Autoři o svých novinách říkají:
"Média v jednotlivých státech Evropy se málo soustředí na celoevropské dění, zajímají se spíše o vnitrostátní témata. Myslíme si, že je téma evropského soužití nedostatečně pokryté a chtěli jsme to změnit. Existuje spousta témat, které si zaslouží být publikována na denní bázi: Evropané čelí stejným problémům a výzvám, kterým se ale v panevropském měřítku žádná média nevěnují (nezaměstnanost, ekologická a finanční krize, stárnutí populace apod.)

Na projektu European Daily se podílí kolem 50 lidí z celé Evropy. Existují internetové stránky, na kterých si nyní můžete prohlédnout, jak bude European Daily přibližně vypadat. 15. června budeme distribuovat první tištěné číslo na ambasádách, v hotelích a dalších společenských zařízeních v několika hlavních městech Evropy (včetně Prahy), abychom zjistili reakce lidí. Jsme si jistí, že lidé budou mít o tento titul zájem. Další etapou potom bude najít investory, díky kterým bychom mohli odstartovat jeho další fázi."

 

http://europeandaily.com/

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.