Share |

Dvorky Pedagogické fakulty UK se budou opět třást!

Začíná nový akademický rok a každá fakulta a univerzita se snaží uspořádat akci, která by začátek roku oslavila a nějakým způsobem umožnila nově nastupujícím prvákům poznat své budoucí spolužáky. Studenti Pedagogické fakulty UK v Praze si uvědomují, že „poznat“ nové spolužáky nestačí, proto pořádají letos již druhý ročník festivalu studentů pro studenty pořádaný přímo na dvorcích a chodbách jejich alma-mater – Dvorky 2015.
 
A protože Dvorky, tak dvorky. Ty se 8. 10. promění a ožijí. Přímo uprostřed Pedagogické fakulty vyroste hudební stage. Účinkující? Studenti pedagogické fakulty! Divadelní stage. Účinkující? Studenti pedagogické fakulty. Stánky s pivem Hubertus, grily, sladkosti, molekulový bar. Workshopy, přednášky. Hry a zábava. Jednoduše řečeno – i pajďáci se umí bavit.
 
Je to o tom, že studenti by měli pochopit, že se nemá chodit jenom do školy a ze školy, ale že fakulta, potažmo univerzita, by měl být prostor, kde se mohou sami realizovat. A to Dvorky dělají.“ nechal se v loňském rozhovoru pro UKáčko TV slyšet Tomáš Bederka, tvůrce Dvorků a zakladatel studentského spolku Agora, který je, spolu se spolky Emil, Drosophila a oborovými radami, jeden z pořadatelů celé akce. V jim známém prostředí mají studenti pedagogické fakulty vystoupit na prkna, která znamenají svět, usednou za mikrofon a předvést svůj talent. Mimochodem, Dvorky byly na peďáku poměrně dosti kontroverzním a inovativním projektem. V uplynulých letech okny fakulty akce takovýchto rozměrů neotřásla.
 
Jak se tedy k projektu stavěla fakulta? PhDr. Josef Stracený z katedry občanské výchovy a filosofie, předseda Akademického senátu UK, vidí přínos zejména pro studenty prvního ročníku, kteří se zde mají možnost bezprostředně seznámit se staršími kolegy. Upozornil i na fakt spoluúčasti a hlavně přítomnosti oborových rad, které představují katedry a obory. Studenti prvního ročníku, kteří jsou na začátku semestru v jim naprosto novém a neznámém prostředí nervózní, mají možnost se na své spolužáky, kteří jsou již otřepanými studenty, obrátit s otázkou či s prosbou o pomoc s pivem v jedné a hamburgerem v druhé ruce. No řekněte, jaká fakulta takovou možnost nabízí?
 
A na co se můžete těšit letos? Letošní Dvorky slibují o 10 lvl lepší zážitky. Změnil se pivovar, rozšířila se nabídka grilu, můžete očekávat i větší zapojení oborových rad. Na podiu se můžete těšit na The Brownies nebo Aquababes. Dále na Neviditelnou výstavu nebo na debatu s Danem Horynou. A možná přijde i Iron Man… nebo Spiderman? A nebo také někdo jiný. Tématem letošních Dvorek jsou totiž Superhrdinové. Fakulta začíná doutnat, okenní tabulky praskají žárem a plastové židličky v přízemí se taví horkem. Již brzy. Dvorky 2015 is comming! 8. 10. 2015 v budově Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.