Share |

Dvojice mladých umělců TMBK a Martyho Frky čeká společná vernisáž

foto: pořadatel akce

Neobvyklá vernisáž dvojice mladých umělců se uskuteční 1.10.2016 v Kavárně Mlýnská na adrese Všehrdova 449/14, 118 00 Praha. Začátek akce je v 17:00 hodin. Výstava je již na místě (od 12.9.-15.10.2016). /FB EVENT/
 
Tomáš TMBK Břínek nezná hranic a nebojí se žádného tématu. Na paškál si ve svých kolážích bere hlavu státu Miloše Zemana, jeho věrného poskoka Jiřího Ovčáčka, sebevraždu Kurta Cobaina z kapely Nirvana i World Trade Center v New Yorku, zvaný „Dvojčata“, která se stala cílem teroristického útoku 11. Září 2001. Jeho témata jsou vždy aktuální a vyjadřují se k politickému i nepolitickému dění. Pravidelně se jeho koláže objevují např. V Show Jana Krause. Nedávno vytvořil rozruh v Českém pseudo showbussinesu knihou „Můj Kemp“, která paroduje zpěváka Richarda Krajča na motivy knížky Adolfa H. Na podzim se chystá vydat knihu svých koláží. Kromě kontroverzní grafiky, se také aktivně věnuje fotografii, hudbě či psaní scénářů pro pořad o youtuberech. Také působí v kontroverzním spolku STAY ZMRD, který se těší velké oblibě na sociálních sítí. 
 
Marty Pohl (* 1.10. 1986 - Varnsdorf)  alias ŘEZNÍK se věnuje umělecké tvorbě od raného věku. Ve 14 letech začal vyrábět počítačové adventury s názvem Život Není Krásný, které si získaly na oblibě. Dále se věnoval točení studentských filmů a videoklipů. Během studií na VŠE si z nudy kreslil po sešitech oplzlé postavičky, které se po následné explikaci na sociálních sití proměnily v dnes již kultovní Martyho Frky. Autor nyní pracuje na třetí knize, věnuje se naplno hudební tvorbě, režii a scénáristice – a zběsilé masturbaci!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.