Share |

DVA VÍKENDY PLNÉ DYZAJNU A PŘEDVÁNOČNÍ ATMOSFÉRY

Dyzajn market zima 10. - 11. 12. a 17. - 18. 12. 2016
foto: pořadatel akce

Druhý a třetí prosincový víkend se Dyzajn market poprvé rozprostře na Náměstí Václava Havla. Dva víkendy po sobě se až 300 designérů, autorů, tvůrců a výtvarníků sejde pod jednou “střechou” a představí svoji tvorbu široké veřejnosti.
 
Předvánoční atmosféru dotvoří i zajímavý doprovodný program. Zhlédnout budete moci divadelní představení nejen pro děti, hudební vystoupení sólistů i koncerty kapel nebo se nechat vánočně naladit tematickými DJ sety.
 
Po oba víkendy bude na Náměstí i 13 pečlivě vybraných stánků s jídlem a pitím, které jinde nenajdete: KOKO food (alias Menu domů) se svými vývary (adventní víkend 17. - 18. 12.), Herbert sirupy (adventní víkend 10. - 11. 12.) a nebudou chybět ani tradiční coffee-blogeři z ILoveEspresso se svařeným vínem i kávou, která v rukách baristů vzniká bleskovou rychlostí a přesto v nejvyšší kvalitě. “I když za víkend vydáme přes 1700 káv, baví mě připravovat každou jednotlivou z nich.” vypráví o svých zkušenostech z předešlých Dyzajn marketů Karolína Michálková, baristkaILoveEspresso.
 
A co bude tentokrát jinak? Změna názvu Piazzety na Náměstí Václava Havla, nové sochy Srdce Kurta Gebauera, dva víkendy plné dyzajnu a téměř dvojnásobek dyzajnérů, které můžete poznat.
 
Těšit se můžete také na workshopy nejen pro děti ve vyhřívaném stanu. První víkend 10. - 11. 12. se budou skládat origami jeřábi na stromeček “splněných přání” pro dětský domov. Dále bude tento víkend poprvé představenapředvánoční dílna, kde s dětmi zvládnete kompletní přípravu na Vánoce: “Napíšeme společně dopis Ježíškovi, vyrobíme ozdobu na stromeček a nakonec vše zabalíme do vlastnoručně vyzdobeného balicího papíru. V našem workshopu budou zdarma k vyzkoušení i některé z našich produktů a aktivit,” představuje projekt Pipasik Zuzana Šuleková, jedna ze dvou autorek.
 
O druhém víkendu (17. - 18. 12.) bude opět připraveno tvoření se značkou Pipasik, protože příprav na Vánoce není nikdy dost. A také se můžete těšit na workshop s tvůrci nově vzniklého Národního filmového muzea NaFilM (Palác Chicago na Národní třídě). Staňte se na Dyzajn Marketu na chvíli filmaři a oživte svoje kresby nebo zdánlivě neživé předměty! Fantazii se v animaci meze nekladou! Navíc u nás zjistíte, jak byla vyrobena většina zvuků ve vašem oblíbeném filmu a k čemu se používá hlávka zelí, sešívačka nebo mlýnek na kávu! Pokud byste si raději než film odnesli dyzajnovku, vyrobte si u nás originální šperk z filmového negativu,” láká Terezie Křížkovská, jedna z autorek projektu NaFilM. “A kdo se chce podívat přímo do filmového muzea, ať se s námi vydá na komentovanou prohlídku!” doplňuje Adéla Mrázová, druhá z mladých žen, které za projektem stojí.
 
Oba víkendy stojí za to přijít, protože každý bude jiný. Vánoce budou blíž a blíž a vy můžete zažít jejich přípravy a shánění dárků originálně a v pohodě na novém Náměstí Václava Havla.  
 
/FB EVENT/ /FB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.