Share |

Dubnové Free Mondays

foto: pořadatel akce

Duben zdaleka nekončí! Zbývají ještě dva skvělé FREE MONDAYS večery, tak koukejte nepropásnout!
 
FREE MONDAYS w/ PLATONICK DIVE (IT) + PANDOO (CZ)
tags: electronic future beats abstract electronic avantgarde electronic experimantal experimental post-rock shoegaze Italy
 

PLATONIC DIVE
Sedněte si a poslouchejte příběh o tom, jak post-rock potkal elektronické experimenty. Hlavními hrdiny jsou Platonic Dive - trojice muzikantů z Itálie. Sami sebe popisují jako průzkumníky, protože jejich hudba je vlastně silný mix různých stylů. Občas trochu ambientní, ale nejvíc znatelná je silná vášeň pro elektronickou hudbu, delaye, hluboké beaty, syntetické linky a zasněný kytarový sound. Sami přiznávají, že skládání hudby pro ně bylo ze začátku jakousi formou terapie a cestou jak objevit a vyjádřit vlivy a inspirace mimo hudební normy, kterých byli přesyceni. Možná právě proto nese deska z roku 2013 název “Therapeutic Portrait".
 
Od jejich zrodu v roce 2010 se z vášně stalo jejich milované řemeslo a měli možnost sdílet stage s interprety jako jsou Efterklang, Blonde Redhead, Jon Hopkins, Four Tet, These New Puritans, Gold Panda nebo Sun Glitters. Podobným stylem jako jsou právě tito interpreti se Platonic Dive poslední dobou ubírají a je znát, že se rozhodli dobře.
 

PANDOO
Pandoo je přezdívka Jana Hrubého, paradoxně jemného hocha, který studuje filozofii na pařížské Sorbonně a kromě jiného píše songy. Kombinuje Bonobův groove se zpěvem Josého Gonzáleze a houslovým pidlikáním Owena Palletta. Smyčkuje, přebíhá od houslí ke klavíru a zpívá, zatímco publikum se spokojeně pohupuje.
 
/FB EVENT/ /VIDEO/
 

FREE MONDAYS w/ BLUE CRIME (NL) & CRAIG ELLIOTT (NZ)
tags: moon-pop, indie-rock, Amsterdam, alternative
 

BLUE CRIME
Tři holky a jeden kluk za bicím. Taková je kombinace Blue crime, kteří se zrodili v Amsterdamském bunkru. Jejich hudba je povznášející ale i devastující, jemná, ale zároveň drsná. Je to hudba trochu z jiného světa, ze kterého Blue Crime přináší psychologický pop, kytary, bicí, bassové linky, lyrické a křehké vokály, jednoduše Moon pop.
 
Povídky přenesené do zhudebněné podoby, jak kdyby je někdo vyprávěl pod mostem, v noci, sám pro sebe a  měsíc. Drsná a hypnotická čtveřice, oblečena v bílém rouchu, ale s drsnou a nespoutanou tváří, kterou ukazují snad  jen tak v meziřečí svým posluchačům. Svou poslední Evropskou tour uzavřeli show po boku Chelsea Wolfe, se kterou tvořili vynikající kombinaci. Poté se vrátili zpět do podzemí bunkru, kde pracovali na další hudbě, kterou už brzy představí i nám. A proč podzemí a tma? “because all dreams start in the dark.”
 

Craig Elliott
Lo-Fi, Fuzzy, Alt/Noise-Rock s přehrlšle štěstí, hyperaktivity a paranoi. Kapela jednoho muže a zároveň nadšence, který zní jako plné pódium nástrojů. Veškerou svou energii dává do hudební projekce a nenechá posluchače odpočinout.
 
/FB EVENT/ /VIDEO/

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.