Share |

Druhý ročník multižánrového festivalu Letiště láká originálním line-upem

foto pořadatel akce

Po loňském úspěchu se hranické letiště opět rozezní hudbou. Letošní line-up tvoří skvělé a neokoukané kapely; festival má ambice upozornit na mladou nastupující generaci výrazných hudebních talentů. Zároveň organizátoři lákají na známá jména jako Prago Union či Fast Food Orchestra. Festival Letiště se koná 14. a 15. srpna v Hranicích.
 
Chtěli jsme sestavit line-up tak, aby se nám, hudebníkům, líbil. Většina českých festivalů sází na osvědčené interprety a je to trochu nuda. My si chceme udělat festival po svém - aby inspiroval návštěvníky, vystupující i nás, organizátory, vysvětluje Matěj Černý, dramaturg festivalu a jeden z výrazných hudebníků mladé generace.
Festival Letiště vznikl v roce 2014 jako kulturně-sportovní akce, na které se propojila mladá generace českých hudebníků z pražských hudebních škol s nadějnými mladými umělci z Hranic a okolí. Díky pozitivním ohlasům ze všech zúčastněných stran se mladý organizátorský tým rozhodl na tento úspěch navázat druhým ročníkem.
"Chceme, aby diváci odjížděli obohaceni o nové zážitky a s nově načerpanou energií z jedinečného prostoru hranického letiště," říká produkční festivalu Martina Černá a jedním dechem dodává: "aby i účinkující přijížděli na festival s očekáváním něčeho nového, a aby je festival posouval dále v jejich tvůrčím snažení".
Letošní ročník festivalu se koná ve spolupráci s kampaní proti násilí z nenávisti Hate Free. Tato kampaň upozorňuje na problémy rasismu a xenofobie a snaží se s projevy těchto tendencí bojovat originálními metodami a nadsázkou. Součástí programu budou umělci, kteří s tématem násilí z nenávisti pracují na svých vystoupeních, a podávají tak složitou problematiku zábavnou formou, návštěvníci se mohou těšit i na Hate Free foto stěnu.
Na festivalu vystoupí již zmiňovaní Prago Union a Fast Food Orchestra, dále například Boris Carloff, slovenský projekt Fallgrapp (několikanásobný vítěz Radio_Head Awards 2014), pražské kapely Personal Highway, Nano Illusions či Dekolt, pop-folková zpěvačka Patricie, soul-bluesová formace Fehero Rocher v čele se zpěvačkou Sisou Fehérovou a mnoho dalších objevů české nezávislé hudební scény. Návštěvníci se mohou těšit i na jam sessions, sportovní program a promítání studentských filmů. Hlavními partnery festivalu jsou Olomoucký kraj, město Hranice a Grantový program regionu Hranicko 2015.
 
http://letistefest.cz/
https://www.facebook.com/letistefest
https://www.facebook.com/events/1639206082978250/
 
Ukázky interpretů:
Prago Union - https://www.youtube.com/watch?v=HQGs0F87lvI
Fast Food Orchestra - https://www.youtube.com/watch?v=iWPdtTUNv6A
 
Zdroj tiskové zprávy: Air Force Production, z.s.
 
 
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.