Share |

Druhé místo! Pilot Petr Kopfstein se v Japonsku konečně postavil na pódium

Famózní výkon vynesl Petru Kopfsteinovi druhé místo v japonské zastávce Red Bull Air Race v Čibě. Pro karlovarského pilota je to premiéra na stupních vítězů mistrovství světa letecké formule 1. “Jsem neskutečně šťastný, všechno do sebe krásně zapadlo. Zase odjíždím z Japonska naprosto spokojený, protože loni jsme zde získali první body v Master Class,” řekl po úspěšném závodě Petr Kopfstein.

Českého pilota Teamu Spielberg se ve třetím závodě světové série drželo štěstí. O postup mezi osmičku nejlepších se musel utkat s domácím samurajem Yoshihide Muroyou, který v roce 2016 závod v Tokio Bay ovládl a na svém kontě má už i vítězství v letošní sezóně, protože vyhrál v polovině dubna v americkém San Diegu. A Petr Kopfstein s ním prohrál o neuvěřitelných 7 tisícin vteřiny. To ovšem po základním kole Round of 14 znamenalo, že postoupil jako nejrychlejší z poražených!

V druhém kole vyzval Američana Kirbyho Chamblisse. Ten věděl, že proti českému pilotovi musí tlačit na pilu. Oproti loňské sezoně, se Petr zbavil nováčkovské nervozity a začal prohánět nejlepší piloty Master Class Red Bull Air Race. A zřejmě nervozita se na Američanovi opravdu podepsala, protože hned v úvodu letu překročil povolené přetížení v letadle a rozhodčí ho museli diskvalifikovat. Pro karlovarského pilota to znamenalo postup do finále!

Do něj postoupil s Yoshihide Muroyou, úřadujícím mistrem světa Matthiasem Doldererem a dalším Čechem v šampionátu Martinem Šonkou. Srdce všech českých fanoušků musela zaplesat, bylo jisté, že nejméně jeden Čech bude stát na stupních vítězů. A nakonec tam stojí oba. Petr Kopfstein získal druhé místo, Martin Šonka třetí. Team Spielberg získal dalších 12 bodů, což ho řadí na skvělé 4. místo celkové klasifikace. Vítězství před desítkami tisíc domácích diváků zaletěl jejich hrdina Muroya, nový lídr mistrovství světa.

“Úžasný pocit, děkuju všem, kteří nám drželi palce a samozřejmě největší poděkování patří celému týmu. Bylo velmi příjemné stát na podiu s Martinem, s kterým se znám mnoho let. Znovu z Japonska odjíždím s nejlepšími vzpomínkami. Za náš tým slibujeme, že tohle je jen začátek,” reagoval po závodě šťastný Petr Kopfstein.

www.kopfstein.com
www.redbullairrace.com
www.nedori.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.