Share |

Do Prahy přijede Schoolboy Q

 
 
 
Není tomu u nás zvykem, ale někdy se to stává a stalo se to teď. Do Prahy přijede Schoolboy Q, jehož album Oxymoron bylo jedním z nejočekávanějších rapových počinů letošního roku.
Koncert se odehraje v Roxy a proběhne v rámci Schoolboyovy evropské tour k vydání alba - to vyšlo v únoru jako jeho první velká věc a rovnou pod hlavičkou vydavatelství Interscope.
Schoolboy Q začal vydávat první věci díky nezávislému labelu Top Dawg Entertainment sídlícímu v Carson, kalifornském městě poblíž Los Angeles. Tam se potkal s rappery Ab-Soulem a Jay Rockem, se kterými začal nahrávat. U labelu už v té době působil Kendrick Lamar a všichni čtyři pak vytvořili uskupení Black Hippy.
První album Setbacks vyšlo digitálně právě u Top Dawg Entertainment; druhá deska s názvem Habits & Contradictions vyšla tamtéž, chytla se už pár hodin po vydání a nastolila Schoolboyovu cestu nahoru. Když se label Top Dawg akciově spojil s Interscope a Aftermath Entertainment, bylo už jasné, že má Schoolboy namířeno ještě výš. Na jeho první album pod hlavičkou věhlasného rapového vydavatelství se čekalo jako na smilování a před pár měsíci konečně spatřilo světlo světa.
 
Kromě svých mates z Black Hippy má Scholboy Q na kontě spolupráce s Danny Brownem, ASAPem Rockym nebo Actionem Bronsonem, koncertoval s Wizem Khalifou, Mac Millerem, nebo crew ASAP Mob. Na novém albu hostuje Kendrick Lamar, 2 Chainz, Tyler, the Creator a podíleli se na něm producenti jako Boi-1Da, The Alchemist nebo Pharrel.
 
Produkci Fource Entertainment patří velké díky, že se v rámci své tour Schoolboy Q zastaví i tady a že si ho české publikum bude moct hezky začerstva vychutnat naživo.
 
FB event najdete tady, více info a vstupenky zde
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.