Share |

Do Futura zavítají Man Without Country z Walesu

Man Without Country. V době, kdy se žánrové hranice stírají, Ryan James a Tomas Greenhalf spojují svou lásku k nezapomenutelným melodiím, Jamesův hypnotický křehký hlas a elektronickou preciznost ve znamenitý sound svého nového alba Maximum Entropy.
 
Jakkoliv jsou jejich skladby nepředvídatelné, Man Without Country na své desce znějí, jako kdyby namíchali Two Door Cinema Club a Band Of Skulls s Mobym, Miike Snow a Active Child.
 
V jistém ohledu jsou Man Without Country tradiční kapelou - James a Greenhalf mají mentalitu party těch nejlepších hudebních skupin. Jsou kamarádi od doby, kdy se potkali na univerzitě v Glamorganu, společně sdílejí suchý duchaplný humor a vášeň pro vše eklektické. “Milujeme kapely jako Blonde Redhead a The National,” říká Greenhalf. “Elektronické projekty jako Trentemøller, Daniel Avery a Son Lux by také mohly být považovány za inspirativní, co se týče zvuku našeho alba.”
 
Po svém albovém debutu nazvaném Foe se Man Without Country stali výkonnou live jednotkou, která vystupovala na Berlin Festivalu po boku Editors a Moderat. Po předskakování M83 se vydali na dlouhé samostatné americké turné.
 
Jejich druhé album Maximum Entropy je nepochybně velký krok vpřed, který kapelu posouvá mezi jejich někdejší vzory a možná ještě dál. “Chceme se i nadále rozvíjet a růst jako muzikanti i skladatelé,” vysvětluje Greenhalf. Jak se to Man Without Country podařilo, se můžete přesvědčit i vy sami, neboť kapela se po necelých dvou letech vrátí do Prahy, aby 24.května odehráli svůj koncert v pražském Futurum Music Baru.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.