Share |

Do českých literárních vod se vlévá nový živel H7O

foto: pořadatel akce

Portál s podtitulem „vzorec pro literaturu“ je rozšířením aktivit časopisu i prostorem pro další vývoj renomovaného magazínu o knihách, autorech a kultuře.
 
H7O je zaměřen především na aktuální dění v literatuře. Každé pondělí bude přinášet aktuality a zprávy ze světa knih od nás i v zahraničí, díky nimž čtenářům neunikne žádná zásadní novinka, převrat nebo klep. V úterý přijdou nemilosrdné recenze a kritiky na tituly, které hýbou českou literární scénou. Ve středu nabídne profily známých aktérů literárního života i neznámých pracantů literárního provozu, rozhovory a reportáže z výšin i podzemí. Každý čtvrtek uveřejní provokativní komentář k aktuálním událostem v umění a kultuře obecně. V pátek se můžete ponořit do hlubin textů z filozofie, literární teorie nebo historie v rubrice Akademie a víkend je vyhrazen nové beletrii – ukázkám z připravovaných knih, originálních povídek, nepublikovaných básní.
 
Editorem portálu je redaktor časopisu Host Zdeněk Staszek, který doplňuje: „Současně se zde otevře prostor i pro komentáře ke zveřejněným článkům a pro diskusi na aktuální témata, která budou přinášet i naši čtenáři. Naším cílem je, aby po ranní kávě a zprávách o počasí byl H7O prvním kliknutím každého milovníka literatury.“   
 
Kromě stávající redakce časopisu Host budou mezi stálé spolupracovníky a komentátory patřit například novinář Ondřej Nezbeda, básník Jonáš Hájek nebo publicista Petr Fořt. Grafickou podobu H7O navrhl známý grafik a typograf Martin T. Pecina.
 
www.hostbrno.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.