Share |

Dnes vystoupí newyorská kytarová kapela The Babies v klubu 007

foto: pořadatel akce

A.M.180 + GOLDMINE uvádějí 
THE BABIES (US, Woodsist/Shrimper) 
+ HISSING FAUNA (CZ, Bleeding Ear) 
středa 5.června 20:00 
klub 007 Strahov

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/113471708834897/

 

Českou koncertní premiéru si ve středu 5.června odbude newyorská kytarová kapela THE BABIES, jejíž jádro tvoří tváře známé z Vivian Girls a Woods. Woods i Vivian Girls jsou v Česku docela známá jména. Nejenom, že každý čtenář zorientovanějších blogů a hudebních magazínů je důsledně seznamovaný s každou nahrávkou, kterou tyhle party 

vydají, obě kapely tady už taky hrály – Woods před pár lety v rámci doprovodného programu na jinak ortodoxním hardcoreovém Fluff festu, Vivian Girls premiérově na kutnohorském festivalu Creepy Teepee v roce 2010. The Babies jsou ale průsečíkem těchto dvou kapel – její jádro tvoří dvojice Cassie Ramone (ta blonďatá kytaristka a zpěvačka z Vivian Girls), a Kevin Morby z The Woods. Střídají se za mikrofonem, a zatímco Cassie dodává melodický tah a šmrnc holčičích retro kapel, Kevin syrovost typickou pro to lepší z dnešní post-psychedelické scény a songwriterskou přesvědčivost. Původně spíš vedlejší projekt pro zábavu, který hrál po vernisážích a klubech domovského New Yorku postupně přerostl v regulerní kapelu, která vloni vydala už druhé album „Our House on the Hill“, tentokrát na respektovaném labelu Woodsist Records.

 

Video The Babies – Baby: http://www.youtube.com/watch?v=XbehDeMKYxo

 

Video The Babies – Mess Me Around: http://www.youtube.com/watch?v=NCFlWy1xM9o

 

Večírek odstartují Hissing Fauna, kapela na zdejší scéně výjimečná svojí důsledností v nápadité adaptaci devadesátkových vlivů, která by - nebýt z Prahy - dávno vydávala u K-Records, případně Captured Tracks.

 

Hissing Fauna live: http://www.youtube.com/watch?v=r5_TN55wh_c

 

Vstup: 200 přes rezervace tickets@am180.org / na místě 250


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.