Share |

Dnes večer v TV: Benefiční koncert Drop In na ČT

foto: Tomáš Martínek

Česká televize bude dnes vysílat benefiční koncert s názvem Nikdy není pozdě! na podporu organizace Drop In. Na koncertu v pražském Lucerna Music Baru vystoupí populární osobnosti české hudební scény, např. David Koller, Tonya Graves, Matěj Ruppert, Abraxas, Mig 21, Prago Union, Jasná Páka a mnoho dalších. Benefiční koncert chce podpořit nadaci Drop In v její současné nelehké situaci, kdy od radnice pro Prahu 1 obdržela výpověď z pronajatých prostor svého sídla v centru Prahy. Česká televize bude hudební akci přenášet živě od 20.30 hodin na programu ČT2. Průvodcem večera bude Dan Bárta.

Tento hudebně dobročinný projekt chce pomoci získat nadaci Drop In náhradní prostory, případně finanční pomoc formou darů a dárcovských DMS. Na koncertě v rámci podpory léčby a prevence drogových závislostí vystoupí i následující hudebníci: Robert Balzar, Ondřej Brousek, Tereza Černochová, Roman Dragoun, Viktor Dyk, Private Collective, Republic of Two, Jan Křížek, Colourblinds a Kryštof Michal. Koncertem, který chce podpořit myšlenku Drop in, zachování substituční terapie, bude mluvenými vstupy a záznamy z míst, kde Drop In působí, provádět po celý večer zpěvák Dan Bárta.

Drop In obdržel v září 2011 od radnice Praha 1 výpověď ze svého letitého sídla v ulici Ve Smečkách. Drop In se snaží nalézt vhodnou lokalitu, kam by středisko i za podpory města Prahy mohlo být přemístěno. Nadace Drop In vznikla na sklonku roku 1991 v souvislosti se změnou společenského systému a tím možností zřídit systém komplexní prevence a péče o uživatele nelegálních drog a jejich rodinné příslušníky, který by co nejlépe vyhověl daným potřebám. Počátkem roku 1999 se nadace Drop In změnila v nový právní subjekt, a sice Středisko prevence a léčby drogových závislostí - DROP IN o.p.s., registrované nestátní zdravotnické zařízení.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.