Share |

Dnes se koná vernisáž výstavy Pavla Reisenauera s koncertem Petra Spáleného

foto Divus

Přes třicet velkých prací ze série pracovně nazvané "Pro sebe". Tento název vlastně napovídá, že se díla liší od veřejnosti dobře známé produkce pro časopis Respekt. Barevná reality-psychedelická série obsahuje témata skrytých pasáží jen zdánlivě slavných dějin a motivy zšeřelých zákoutí světského ducha. Pavel Reisenauer poprvé představuje vlastní vidění světa v tak velkém rozsahu a podle interních informací to zas bude na dlouhou dobu jeho ojedinělé individuální "vystoupení".

Na zahájení výstavy bude přítomen i autor v převlečení za starou dámu. V novinovém katalogu výstavy najdete ojedinělý rozhovor s umělcem, nazvaný Anti-Werich.

Petra Spálený se pohybuje od rocku a popu přes country music až k experimentální tvorbě. V textech i způsobem zpěvu od hravého humoru a ironické skepse až k přemýšlivé introspekci. Hudbě se věnuje od roku 1967. Koncertoval a nahrával nepřetržitě 20 let. V letech 1987 až 1992 skládal hudbu pro všechna představení Divadla Jiřího Grossmanna, kde také vystupoval. Psal hudbu do TV pořadů DJG "Zajíc v pytli". Pro divadlo E. F. Buriana složil hudbu k inscenaci "Šatra". Na konci roku 1995 se Petr Spálený znovu vrátil na koncertní pódia. Od roku 2001 koncertuje s kapelou Apollo Band, se kterou vystoupí i v Prager Kabarettu.
 
DIVUS PRAGERKABARETT
Otevřeno od pondělí do soboty 11:00 - 22:00

 Jižní křídlo
ORCO, Bubenská 1
Praha 7

Další informace na:
www.pragerkabarett.cz
www.umelec.org
www.pavelreisenauer.cz
www.divus.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.