Share |

Dnes má premiéru inscenace Dokola - hra nejen o sexuálních vztazích hlavních postav

repro k akci

Dokola je intimní příběh o tom, co spojuje (či rozpojuje) skupinu deseti archetypálních postav žijících v Praze v roce 2012, kteří mají mezi sebou spletité sexuální vztahy. Dokola, k dnešnímu dni největší show A Broadway’s Productions, je unikátní, neotřelou inscenací, která přirozeně snoubí divadlo, film a tanec s originální hudbou, aby prozkoumala těchto deset rozdílných vztahů.

A Broad’s Way Productions, společnost hnaná touhou vytvořit originální a všestranné divadlo, dala dohromady mezinárodní tým: spisovatele, kteří aktualizovali původní scénář, choreografku Dagmar Spain (rodačka z České republiky, která studovala v Německu a New Yorku), aby pomohla umělecky ztvárnit deset dynamických vztahů, Jana Fishera (houslista české kapely „Zrní“), který složil původní hudbu ke hře a Linuse Ignatiuse, filmaře z Pražské filmové školy, aby do barvitého děje zakomponoval prvky filmu. Všechny tyto rozdílné elementy pojí režisér Jay DeYonker.

Producentka Linsay Taylor odpovídá na otázku, jak postupuje realizace inscenace: „Byla to vskutku obohacující zkušenost pozorovat tolik talentů, k nimž chováte ten největší respekt, jak utváří sdílný a spolupracující kolektiv, jenž formuje tento provokativní a introspektivní projekt… pěkně po Pražsku. Vášeň pro tento projekt je nakažlivá a naše profesní zanícení a respekt jednoho k druhému mu daly život.

Adaptace sleduje deset dynamických postav na cyklické pouti skrz drsné a někdy trapné cesty, a odhaluje nám rozhovory odehrávající se mezi sexuálními partnery za zavřenými dveřmi. Když režisér Jay DeYonker z New Jersey odpovídal na otázku týkající se obsahu inscenace a rozhodnutí společnosti aktualizovat tak neblaze proslulou hru, odpověděl následovně: „Když , La Ronde’ v roce 1897 poprvé vznikla, byla zakázána kvůli syrovému obsahu. Naše adaptace se pokouší prozkoumat podobně kontroverzní, přesto vysoce relevantní témata, týkající se sexuálního života rozličné pražské společnosti.”

Po téměř sedmi měsících příprav má tato unikátní divadelní událost premiéru v Malém Vinohradském divadle 17. května. Lístky jsou v předprodeji za 200 Kč. Lístek na místě bude stát 250 Kč.
KDY? 17., 18., 19., 24., 25., 26. května 2012 ve 20:00
KDE? Malé Vinohradské Divadlo, Záhřebská 468/21, Praha 2 – Vinohrady

 www.pftc.cz/dokola


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.