Share |

Divoké matky vybírají peníze na opravu usedlosti Mazanka

Centrum pro maminky s dětmi, kavárna a později třeba lesní školka nebo taneční sál. Takové jsou plány Kristýny Bokové a Zuzany Kolkové, které stojí za proslulou karlínskou kavárnou Divoké matky, kde děti nemusí spořádaně sedět vedle rodičů a matka se skleničkou vína v ruce není nic pohoršujícího. Nyní chtějí vdechnout nový život chátrající usedlosti Mazanka mezi Bulovkou a Palmovkou. Potřebují na to 900 tisíc korun, které vybírají pomocí portálu hithit.com. Jako odměnu nabízejí třeba vlastní jezírko v zahradě, strom nebo metr čtvereční záhonku.
 
„Osvícení majitelé celého prostoru nejprve zachránili nemovistost z rukou developerů, kteří už měli připravené plány na zničení parku bytovou zástavbou. Také pozvolna nastartovali provoz jedné budovy pomocí provozu uměleckých ateliérů a kotle na dřevo. A teď jsme tu my, Divoké matky a kolektiv a chceme pomoci Divoké Mazance znovu naplno žít,“ říká Kristýna Boková.
 
Původní viniční usedlost s nádhernou zahradou a od roku 1823 také školou pro děti z přilehlého okolí ani ne pět minut od metra Ládví by se nejprve měla stát centrem s kavárnou nejen pro mámy s dětmi a místem mezilidského setkávání. V dalších fázích by Divoké matky rády historickou školu, stodolu a sýpky  proměnily ve školku, taneční a jóga sál, meditační místnost, cykloprostor mtb knihovnu nebo výukový nealko minipivovar.
 
Na Mazanku by tak rády přivedly progresivní umělce, site-specific, mámy s dětmi, tanec, sportovce, milovníky kávy a divadla, umělce i kavárenské povaleče, obyčejné lidi, co si prostě chtějí odpočinout i partu rádoby intelektuálů. „Chceme vybudovat prostor pro setkávání mnoha prolínajících se kultur a komunit. Chceme vytvořit místo, které bude žít," plánuje Kristýna Boková.
 
V současné chvíli má Divoká Mazanka na portálu hithit.com vybráno téměř 70 tisíc korun, cílová částka je 900 tisíc korun. A co od Divokých matek dostanete, když přispějete? Pamětní zeď Wall od Fame bude pamatovat na všechny, kteří přispějí jakoukoli částkou, tedy třeba i stokorunou. Štědřejší mohou mít v kavárně vlastní židli nebo stůl a v zahradě strom, jezírko či metr čtvereční záhonku.
 
https://www.hithit.com/cs/project/1688/divoka-mazanka-powered-by-divoke-matky
/WEB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.