Share |

Divadlo Feste v Praze

foto: Divadlo Feste

NÁRODNÍ TŘÍDA

8.10.2015 od 20 hodin, Venuše ve Švehlovce, Slavíkova 22, Žižkov
Je jedno, na jaký straně barikády stojíš

 
Z dramaturgické linie politicky a sociálně orientovaného Divadla Feste nevybočuje ani nová inscenace hry Jaroslava Rudiše (Alois Nebel, Konec punku v Helsinkách) Národní třída, již napsal přímo pro tento soubor. Umožňuje nahlédnout do duše „obyčejného“ člověka, který si prošel sametovou revolucí a nyní se celý jeho svět omezuje na rodné sídliště a místní hospodu.
Obraz úplně obyčejného člověka, pro něhož je mír pouhá přestávka mezi válkami. Mezi válkami, které jediné dokážou efektivně řešit naše každodenní trápení. Mezi válkami, které začínají dělením lidstva na ty “dobré” a ty “špatné”.

“Všem měřím stejně.
Mně nevaděj bezdomáči, když nedělaj bordel.
Mně nevaděj ciginy, když nedělaj bordel.
Mně nevaděj pankáči, když nedělaj bordel.
Mně nevaděj smažky, když nedělaj bordel.
Já s nima nemám problém.
Ale když dělaj bordel, tak s nima malej problém mám.”
Vstupenky zde: http://www.venuse-ve-svehlovce.cz/cs/program/
/FB EVENT/
 
DEALEŘI FYZICKÉ LÁSKY
12.10.2015 od 20.00 hodin, Strašnické divadlo, Solidarity 1986/53, 100 00 Praha
„Základním předpokladem uplatnění moci je otevřenost člověka ke zranění.“

Inscenace ztvárňuje příběh starší ženy, která terorizována všudypřítomným manželem přebývá v anonymním luxusním hotelu. Ten pro ni nechal postavit právě její muž, aby ji držel v dokonalé izolaci. Všední dny prázdného čekání na konec života razantně naruší vpád mladé dívky, která se ze zprvu neznámých důvodů pokouší se starší dámou hovořit o jejích problémech. Příběhy žen se začnou prolínat v obrazech brutálního násilí, jemuž starší žena odnepaměti čelí, a jemuž byla mladá dívka přítomna v dětství. Sbližování obou žen vrcholí jejich systematickou likvidací anonymního muže, snad muže mladé dívky.
"V Dealerech fyzické lásky je koncentrované to největší zoufalství a hrůza z toho, když se vám bezpečí domova mění v místo permanentního stresu, v bojiště, v arénu, v níž jde o život nebo „jen“ o zdraví, ať už fyzické nebo duševní. Není tu ani slovo navíc, přitom je řečeno všechno." 
Kubíček Větrovský, femag.cz
Vstupenky zde: http://www.divadlox10.cz/rezervace/387
/FB EVENT/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.