Share |

Dipové variace s Bohemia Nesolené

 
Pro všechny, kdo si chtějí vychutnat skutečnou bramborovou chuť bez přidané soli, představuje novinka Bohemia Nesolené skvělou příležitost. Vyrobeny jsou z nejlepších brambor a připraveny na slunečnicovém oleji vysoké kvality. Nahradit jimi můžete pečivo a v kombinaci s rozličnými dipy a zeleninou s nimi vytvořit originální chuťové variance pro každou příležitost. 
 
 Při nedostatku času
Jednoduchý jogurtový dip s okurkou
Pro: 4 porce
Příprava: 10 minut 
Ingredience

  • ½ salátové okurky
  • 400 g řeckého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvého koriandru a čerstvé máty nebo 

bylinky dle vlastní chuti

  • 2 jarní cibulky
  • šťáva a kůra z limetky
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Bohemia Nesolené

Postup
Salátovou okurku nadrobno nastrouhejte a nechte odkapat šťávu. Třeba tak, že položíte sítko s nastrouhanou okurkou do větší misky. Mezitím smíchejte v míse řecký jogurt s propasírovaným česnekem, přidejte nasekané bylinky a jarní cibulku. Dochuťte šťávou a kůrou z limetky, solí, pepřem a nakonec zlehka vmíchejte nastrouhanou okurku a olivový olej. Podávejte s Bohemia Nesolené.
 
 
 
 
 
 
 Pro gurmány
Zauzený dip s červenou paprikou 
Pro: 4 porce
Příprava: 45 minut
Ingredience

  • 4 lžíce kešu oříšků bez soli 
  • 1 větší pečená červená paprika (kapie)
  • olivový olej na zakápnutí
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička plnotučné hořčice 
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 2 lžíce pasty tahini
  • sůl a pepř
  • Bohemia Nesolené

Postup
Kešu oříšky naložte na 30 minut do horké vody. Papriku omyjte, rozpulte, zbavte ji semínek, vložte slupkou nahoru na plech vyložený pečicím papírem a zakapejte troškou olivového oleje. Pečte papriku v předehřáté troubě při 200°C dozlatova asi 20 minut, vložte ji do potravinářského sáčku a nechte ji ještě 15 minut zapařit. Poté sloupněte slupku, dužinu nakrájejte a dejte do misky (část si můžete nechat na ozdobu), přidejte osušené kešu oříšky, šťávu z citronu, jablečný ocet, hořčici, uzenou papriku, sušený česnek, tahini a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem. 
Podle potřeby můžete ještě zlehka ředit vodou a přidat trošku chilli pro pikantní chuť. Podávejte s Bohemia Nesolené. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pro milovníky jemných chutí
 Smetanový dip se sušenými rajčaty 
Pro: 4 porce
Příprava: 30 minut + odležení ideálně 1 hodinu
Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje + na zjemnění
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g sušených rajčat
  • 60 g pancetty
  • 100 g smetanového sýru typu Lučina nebo Philadelphia
  • 100 g zakysané smetany
  • 40 g strouhaného parmazánu
  • 2 hrsti omyté a osušené bazalky
  • sůl a pepř
  • Bohemia Nesolené

Postup
Na trošce olivového oleje orestujte nadrobno nasekanou šalotku, česnek, nakrájená sušená rajčata a pancettu. Odstavte a nechte vychladnout. V míse smíchejte smetanový sýr, přidejte zakysanou smetanu, nastrouhaný parmazán, nasekanou bazalku a přidejte vychladlou směs z pánve. Dochuťte solí, pepřem a zjemněte ještě olivovým olejem. 
Chuť dipu bude lepší, když ho necháte v ledničce chvíli odpočinout, protože se promísí všechny chutě. Můžete přidat i nasekané olivy nebo vmíchat trošku zeleného pesta. Podávejte s Bohemia Nesolené.
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.