Share |

Díla Zoubka a Skály k vidění na festivalu SCULPTURE LINE

foto: pořadatel akce

Od počátku června do 30. září obohatí pražské ulice, veřejná prostranství a zákoutí již 3. ročník sochařského festivalu SCULPTURE LINE.
 
Pražané se mohou těšit mimo jiné na díla nestora českého sochařství Olbrama Zoubka, na Sculpture Line bude představeno hned několik jeho soch: Jinoch, Dívka, Muž a Žena mají svůj nový domov na Andělu a přímo na nádvoří Novoměstské radnice pak bude po čtyři měsíce vítat kolemjdoucí, turisty i návštěvníky důstojný Rektor. 
 
Dalším zastavením, které by nemělo uniknout pozornosti, bude Malostranské náměstí, kde bude umístěna socha významného českého sochaře, malíře a architekta Františka Skály.
 
K zastávkám sochařské linky bude stejně jako v loňském roce patřit, Tančící dům, Františkánská zahrada a samozřejmě nebude chybět ani instalace přímo na hladině Vltavy. Mezi instalacemi renomovaných domácích i zahraničních autorů najdeme vedle děl Olbrama Zoubka a Františka Skály například sochy švýcarského sochaře Marca Mosera, Moniky Horčicové, Veroniky Psotkové, Václava Fialy, Ondřeje Olivy nebo Viktora Paluše.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.