Share |

Dia del Flamenco je tu - slaví se už 10. listopadu

Oslavy mezinárodního Dia del Flamenco – Dne flamenka nabídnou v Praze hudební i taneční představení, filmy, výstavu i flamencové fiesty.
Ve čtvrtek 10. listopadu v pražské La Fabrice festival zahájí hudebně taneční představení Vypravěčka Jany Drdácké a Anežky Hessové, které v sobě spojuje ohnivé andaluské flamenko a tradiční indický tanec kathak. O dva dny později, v sobotu 12. listopadu, předvedou své umění českému publiku mistři flamenka Adela a Rafael Campallo ze Španělska. O mimořádný závěr oslav se pak v neděli 13. listopadu postará po celém světě vystupující mezinárodní sestava Indialucía, která v Retro Music Hall rozpoutá flamenkovou fiestu plnou exhibičních choreografií tanečních akademií, večer slibuje i závěrečnou flamenco-latino diskotékou v režii DJ Ekirne. 
Součástí festivalu jsou také dílny pro začátečníky i taneční profesionály se španělskými lektory, filmové projekce, besedy pro školy i širokou veřejnost, flamenkový bazar, kurz španělské gastronomie, oživení španělských restaurací hudbou a tancem či den otevřených dveří flamenkových akademií.  
 
Oficiálně mezinárodní den flamenka připadá na 16. listopad, den kdy bylo v roce 2010 flamenko zapsáno na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO. 
Podrobnosti ke Dni flamenka najdete v přiložené tiskové zprávě a na www.denflamenka.cz.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.