Share |

Designová restaurace Signature chce pozvednout D1 na gastronomickou tepnu ČR

 
 
Jiří Lešikar a Lumír Sendrei. Dva Moraváci, kteří se dlouhá léta realizovali v pražském pohostinství, se rozhodli zlepšit gastronomickou úroveň D1. Koncem loňského roku otevřeli u sjezdu 182 v Popůvkách u Brna designovou restauraci Signature. Poctivá kuchyně, která má smysl, ale také Champagne vinotéka čítající 160 etiket nebo snídaně na kameni s vlastním pečivem i jogurty a coffee lounge poskytují útočiště byznysmenům cestujícím mezi dvěma velkoměsty i mezi zeměmi střední Evropy. Interiér restaurace vzniknul ve spolupráci se zkušeným architektem Pavlem Křížem. Role šéfkuchaře se ujal kuchař se zkušenostmi od hollywoodských hvězd Pavel Veltruský.     
 
Smysluplné nemusí být lokální
Dva gurmánští srdcaři dbají na každý detail, od pečlivého výběru dodavatelů, přes netradiční nádobí, až po finální produkt na talíři hosta. Rádi spolupracují s regionálními farmáři, ale pouze tehdy, jsou-li přesvědčeni, že jim poskytnou vždy čerstvé a kvalitní suroviny. „Čerstvá makrela z Norska, která rostla přirozeně a o které víme, jak rychle se k nám dostala, má pro nás větší smysl než třeba mražený vykrmený pstruh, byť z Česka,“ vymezuje se spolumajitel Jiří Lešikar vůči aktuálnímu trendu využití lokálních potravin za každou cenu. 
 
Vařil pro Pretty Woman
Jake Gyllenhaal či Julie Roberts, obrovské zaoceánské lodě, hotely Marriot v České republice i v zahraničí, tříhvězdičková michelinská restaurace Waterside Inn v Anglii. Pavel Veltruský prošel kuchyněmi celebrit i zajetých podniků, aby nakonec zakotvil v té brněnské. „Menu sestavuji s ohledem na sezónu a snažím se vyjít vstříc konzervativním hostům třeba králičí fašírkou podle babiččina receptu, ale také náročným strávníkům například s grilovanými foie gras,“ vypráví šéfkuchař s tím, že na talířích opouštějících jeho kuchyňský rajón nikdy neuvidíte vyumělkované kreace, protože takové jídlo podle něj taktéž smysl nedává. 
 
Interiér je porostlý mechem
Místo přehnaného food stylingu si prvotřídní vizuální zážitek užijí návštěvníci pouhým posezením v interiéru restaurace. Třem odděleným vzdušným prostorům, které je možné spojit v jeden posuvnou stěnou z dřevěných kazet, vévodí mechové koberce. Těmi Pavel Kříž z architektonického studia KOMPLITS obložil jak sloupoví v hlavní části restaurace, tak celou stěnu v odděleném salonku. „Chtěli jsme vybudovat příjemné, vzdušné, ambientní místo s nadčasovým designem a jsem rád, že se nám to povedlo,“ pyšní se Jiří Lešikar výsledkem, který kromě dřeva a mechu kombinuje i kamen a kov. 
 
Více informací najdete na webových či facebookových stránkách restaurace.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.