Share |

Deníček Double Adapter z pobytu v Praze: čubky!

foto archiv kapely

 

Před několika dny navštívila Prahu jihoafrická DJ svojka Double Adapter. Přinášíme vám jejich deníček ze zdejšího pobytu.

Double Adapter: Zápisník z turné

Část 2: Praha, čubky!

Přijíždíme s Danem do Prahy, ulice jsou narvaný turistama a velikonoční výzdobou. Všude stánky, kde se prodávaj šílenosti k snědku i úplný blbosti –od mečů a brnění až po ručně vyřezávanej dřevěnej opeřenej míček – snad na nějakej CHLAPSKEJ badminton.

Město samotný je zatraceně krásný a Šimon, promotér naší párty, nám vypráví o Česku a pražský mejdanový scéně. Říká, že se tu žije skvěle, akorát si občas připadáte zaražený uprostřed nekonečný turistický atrakce... což teda jo. Praha je (alespoň skrz moje neznalý oči) mixem muzea, galerie, strip klubu a Disneylandu.

Jdeme očumovat památky. Je jich tu hrozně moc, legendární orloj i Karlův most nasáklej historií, místo katolickejch poutí. Pak už vyrážíme na typicky českou večeři. V týhle zemi se evidentně jí podle Danova gusta – maso, škrob, pivo, další pivo, hotovo. A když jedno dopijete, ani nemusíte objednávat další. Jakmile uviděj prázdnou sklenici, přistane na stole plná. Takže bych měl doplnit, že je to Disneyland chlastání.

Klub, ve kterým hrajeme, se jmenuje Chapeau Rouge. Pokud jste z Joburgu, představte si Roxy’s v Melville... akorát v katakombách/bunkru a říznutý Sovětama. 

Zjišťujeme, že zhruba do půlnoci jsou v pražskejch klubech jenom americký děcka z pub crawlů. A přicházejí v několika vlnách! Mezi 9:30 a půlnocí se klub vyprázdní a naplní zhruba pětkrát. A tyhle děti chtějí ZATRACENOU RIHANNU. Máme jí taky moc rádi, ale tyvole, oni chtějí původní verze! Klubový peklo, klubový peklo!!! Když už začínáme mít z těchhle cizáckejch podmínek trochu vítr, stane se pozoruhodná věc. K naší úlevě se Američani vypaří (nejspíš se jdou vyblít na svý holky v hostelech), a těsně předtím, než jdeme hrát, máme už před sebou důvěrně známej obrázek. Brejle Wayfarer, Converse tenisky, holky s kroužkama ve rtech a s bláznivejma účesama a kluci, kteří si sem přišli prostě zamoshovat! Téměř jako doma, až na to, že tohle je pravej českej dav. Takže jestli před chvilkou bylo skoro prázdno, teď je klub narvanej, a tentokrát jsou to naši lidi! A nejenom to, máme taky velký štěstí, že v Praze zrovna je jeden z našich jihoafrickejch idolů Counterstrike, a taky se přijde podívat! Jižní Afrika jede!

Hrajeme a je to super vtipnej set... děcka pařej do pěti do rána, skáčou stejně vysoko jako my, pěsti ve vzduchu, řvou si o metal. Nakonec hrajeme pingpong, Double Adapter vs The Fakes (parádní česká DJ dvojka, kde hraje Šimon), než se s Danem musíme popasovat s tím, že venku už vychází slunce a za dvanáct hodin už musíme bejt na soundczechu (vidíš to?) v další zemi. Sakra.

 

Vyrazíme z klubu a potácíme se do hotelu přes magicky opuštěnej Karlův most, kde na nás celou dobu shlížej  ty krásný a občas i hrozivý sochy... 

 

A teď už jsem zase ve vlaku, čubky! 

 

Uvidíme se brzo,

Tim a Dan

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.