Share |

Den poezie v Městské knihovně nebude jen jeden

V pořadí již 14. ročník největšího festivalu poezie v ČR „Den poezie“ se letos uskuteční ve dnech od 4. do 19. listopadu. Zaráží vás jednotné číslo v názvu a více jak 14 dní v datu konání? Tak se festival rozrostl během let. Organizátoři jím chtějí připomenout památku narození Karla Hynka Máchy a také popularizovat poezii. Letošní ročník nese název Pře-stup a poezií bude žít téměř 60 měst a obcí po celé České republice.

„Letos bychom rádi v hlavním programu čtenářům nabídli nové úhly pohledu na poezii a její místo v našem životě,“ přibližuje hlavní programovou náplň jeden z organizátorů festivalu Josef Straka ze Společnosti poezie, a také knihovník z Městské knihovny v Praze.

Městská knihovna v Praze patří mezi tradiční hostitele Dne poezie a program je připraven v Domě čtení (Ruská 192, Praha 10). „Přichystán je diskusní večer o české poezii po roce 2000, kde návštěvníkům představíme poezii na počátku 21. století. Své večery v Domě čtení budou mít také nakladatelství Opus a Perplex. Můžete se těšit na autorská čtení i na uvedení zcela nových knih. A nezapomeneme ani na děti. Ty čeká odpoledne plné vodnického čtení, zpívání a soutěžení,“ přibližuje program Josef Straka.

Úplný program festivalu najdete na adrese www.denpoezie.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.