Share |

Den nepřečtených knih 2016

foto: pořadatel akce

Den nepřečtených knih (DNK), knihomolský svátek, který už od roku 2011 poslední srpnový den všem připomíná, aby knihy nejen kupovali, ale také četli, se blíží. Letos se zaměřuje na knihy zapomenuté, takové, které jsme málem nepřečetli, a čtenáře a čtenářky k dočítání takových knih motivuje řada známých osobností.
 
Den nepřečtených knih vymysleli už v roce 2011 knihomolové a knihomolky z internetového knihkupectví Martinus.cz. Za vznikem svátku stálo zjištění, že až 27% knih v  knihovnách tvoří nepřečtené knihy. 31. srpen je tak dnem, kdy je čas si to uvědomit a nějakou nepřečtenou knihu vzít do ruky. Každý rok provází Den nepřečtených knih taky nějaké téma – předloni šlo o povinnou četbu, vloni o to, jak v uspěchaném životním stylu najít více času na čtení. DNK se s těmito tématy dostal na stránky novin a časopisů i do Událostí v kultuře.
 
A jak je to s letošním ročníkem? Letos chceme připomínat (po)zapomenuté knihy, které se k vám dostaly v nesprávný čas, ale určitě v nich čeká nějaké moudro, poučení nebo pobavení a vy byste jim proto měli dát druhou šanci. Na pomoc jsme si přizvali řadu zajímavých osobností – jaká kniha jim málem utekla a proč jsou rádi, že ji nakonec přečetli, vám prozradí třeba novinář Martin Veselovský, spisovatelka Radka Třeštíková, herec a režisér Jakub Kohák nebo spisovatel Jaroslav Rudiš.
 
Zítra, 31. srpna se na /WEBU/ objeví i soutěž – jak jinak než o knihách a o knihy.
 
Jakou pozapomenutou knihu vezmete zítra do ruky vy?!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.