Share |

David Bowles oslaví narozeniny jako nikdo jiný

foto archiv pořadatele

 

"Oslava 40 let existence by měla proběhnout trochu jinak než spousta jinejch věcí," říká David Bowles, rezident DJ v nově otevřeném klubu YES!

"Když mi kluci nabídli rezidenci od začátku dubna, hned mě napadlo, že tu oslavim narozeniny, který zrovna vyšly na poslední sobotu v dubnu.

Nabídku jsem samozřejmě přijal a klukům poděkoval.

Tehdy jsem neměl žádnej koncept, než se mi rozsvítila žárovka v Paříži koncem února v klubu SHOWCASE, kde jsem hrál na narozeninách kamaráda a zároveň promotéra, kterej má na svým kontě bezpočet parties po celý Francii a spolupracuje s umělcema z celýho světa více než 10 let.

Když jsem ale viděl plakát na tenhle mejdan, na kterým bylo 24 DJs, a viděl jsem, že je jenom jedna stage, tak mě to trošku rozhodilo.

Nechápal jsem, jak se za jednu noc může vystřídat za pultem tolik lidí, když kluby v Paříži fungujou od půlnoci do šesti.

Právě, že to fungovalo úplně nejlíp. Byl tam pevnej line up (1 až 4 DJs hráli společně), takže jste se dozvěděli přesně, kdo hraje s kým a kdy. A například já jsem hrál se 3 dalšíma DJs od 3:40 do 4:50, což je hodina a 10 minut na 4 DJs, takže každej zahrál maximálně 4 skladby, takže došlo jen na ty nejlepší. Myslím, že i proto jsme každej podali nejlepší výkon. Jak v mixech, tak v načasování. Byl přitom čas poslechnout si ostatní DJe, bavit se s lidma, tančit, chlastat, pařit, líbat svoji holku / kluka, ale pořád jsi ještě nedohrál.

Byl jsem nadšenej, že tohle může fungovat a přitom bejt zábavný pro DJe i pro lidi, který viděli tolik DJů za pultem. Vypadalo to trochu jako Kraftwerk nebo jinej větší projekt.

Tak jsem se rozhodl udělat něco podobnýho tady v Praze, na svoje narozeniny. Pozval jsem většinu svejch oblíbenejch DJů, skoro všichni potvrdili, jen pár z nich už mělo bohužel tenhle termín zabookovanej mimo Prahu. Ale taky mi položili stejnou otázku: "Davide, jak tohle může fungovat?" Všechno jsem jim vysvětlil a byli spokojený s odpovědí. A teď jsme na čísle 23 + 3 vokalisti.

Řekl bych, že je to vůbec poprvý, co se všichni takhle sejdeme najednou za jedním pultem bez tlačenice. A doufám, že to bude nezapomenutelnej večer, protože nehodlám slavit čtyřicetiny podruhý. 

Třeba dodat, že zvuk v YES! klubu je pravděpodobně jeden z nejlepších v Český republice z hlediska kvality. Mluvím z vlastní zkušenosti, ne z toho, co zvukař slíbil.

Takže se ujistěte, že jste se dobře vyspali, vemte na sebe nejdivnější hadry, co máte v šatníku včetně klobouků a brejlí (když nemáte, tak si půjčte), a přijďte včas, protože tady nebudou žádný warm-up DJs. Začínáme v 10 a vstup zdarma je dárek ode mě. (there is no guest list tonight!)

 

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.