Share |

DAS FILMFEST začíná za týden, nabídne filmy o Einstürzende Neubauten i Claudii Cardinale

Máme nové informace k programu 10. ročníku festivalu německy mluvených filmů DAS FILMFEST, který začíná v Praze přesně za týden – ve středu 21. října a setrvá zde až do neděle 25. října.

 

Das Filmfest nabídne filmy Fatiha Akina, kontroverzní Funny Games oscarového Michaela Hanekeho či snímek Kafkovo doupě dalšího držitele Oscara Jochena Freydanka, který přijede svůj film na motivy Kafkovy povídky osobně představit. Lahůdkou bude jistě i snímek Vrah mezi námi - první zvukový film jedné z klíčových postav filmu noir a režiséra slavného snímku Metropolis Fritze Langa.

 

Festival nabízí ale i další celebrity ze světa filmu. Populární rakouský herec Tobias Moretti, který je u nás známý mimo jiné ze seriálu Komisař Rex, se představí hned ve dvou snímcích. Trochu překvapující může být jméno Claudie Cardinale, která spolu s Klausem Kinskim exceluje ve filmu ze sekce TOP 10 Fitzcarraldo. 

 

Nejen hudební fanoušky jistě potěší snímky, díky nimž se alespoň na filmovém plátně setkají s Einstürzende Neubauten, Nickem Cavem, Nenou či Joy Division. Obsáhlý dokument B-Movie: zvuk a rozkoše západního Berlína umožní nahlédnout do zákulisí berlínské hudební scény a přinese i některé dosud nezveřejněné materiály.   

 

 www.dasfilmfest.cz

 

 

Trailer Das Filmfest: https://www.youtube.com/watch?v=4nWdhcMpC_E

 

 

 

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.