Share |

Das Filmfest? Ja!

Nosferatu

Blíží se 10. ročník festivalu německy mluvených filmů DAS FILMFEST, který na podzim opět představí českému a moravskému publiku to nejlepší z aktuální německé, rakouské a švýcarské kinematografie. 
 
pražských kinech Lucerna, Atlas a Ponrepo proběhne DAS FILMFEST od 21. do 25. října. Letos poprvé zavítá festival i do západočeské metropole, kde se u příležitosti projektu Plzeň 2015 - Evropské hlavní město kultury představí od 26. do 28. října v kině Beseda. Od 29. října do 1. listopadu pak uzavře DAS FILMFEST svůj desátý ročník v Brně v kinech Art a Scala.
 
DAS FILMFEST slaví kulatiny a jako dárek si pro své diváky připravil bohatou filmovou nadílku. Diváci se mohou těšit na výběrovou sekci TOP 10, která představí nejvýznamnější či přelomové snímky v historii německy mluveného filmu. Nabídne mimo jiné první zvukový film Vrah mezi námi (M – Eine Stadt sucht einen Mörder) známého režiséra Fritze Langa z roku 1931. Pověstnou třešničkou na dortu pro všechny filmové nadšence pak bude uvedení němého snímku Nosferatu z roku 1921, jehož projekci doprovodí živá hudba. 
 
Kromě výběrové TOP 10 připravila dramaturgie i další tematickou sekci s výmluvným názvem TERRA INCOGNITA, chybět nebude ani tradiční festivalové sekce. DAS FILMFEST SPECIAL, jež každoročně představuje výjimečné filmy současné německy mluvené kinematografie, letos nabídne například nejnovější snímek z dílny Fatiha Akina Šrám (The Cut).

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.