Share |

Dárky z Botanické

Většina z nás přemýšlí, čím o Vánocích udělá radost svým blízkým. Botanická zahrada hl. m. Prahy proto připravila nabídku dárkových poukazů, vstupenek i drobností, které potěší (nejen) milovníky rostlin. Pokud si i u vás Ježíšek láme hlavu nad letošní nadílkou, pošlete ho pro inspiraci do botanické. Vy si pak můžete čekání na Vánoce zkrátit příjemnou procházkou zimní zahradou. Venkovní expozice jsou v zimním období přístupné denně od 9 do 16 hodin zdarma.

Vánoce jsou svátky klidu a rozjímání. Botanicka zahrada v pražské Troji je
tím ideálním místem, kde si vychutnáte jak adventní očekávání, tak i vánoční pohodu.
Po příjemné procházce venkovními expozicemi a návštěvě tropického lesa
ve skleníku Fata Morgana si tu můžete zakoupit i dárky pro své příbuzné či známé.
„S koncem roku jsme rozšířili nabídku našich upomínkových předmětů. Chtěli jsme, aby byly nejen krásné, ale i užitečné. Nově máme například praktický USB flash disk či powerbanku,“ říká Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy.

 
Botanická zahrada hl. m. Prahy pro vás připravila nabídku vánočních dárků:
 
Chcete se blýsknout dárkem u maminky či tchyně?
Potěšte je letos originálním dárkem a věnujte jim poukaz na procházku botanickou zahradou v doprovodu průvodce. Zavítat mohou do jakékoliv části zahrady dle vlastního výběru
a dozvědí se mnoho zajímavostí ze života rostlin. Doprovod školeného průvodce na jeden okruh a skupinu vás bude stát 250 Kč na hodinu plus vstupné do botanické zahrady. Dárkové poukázky na prohlídky expozic objednávejte e-mailem na poukazy@botanicka.cz.

 
Zabodujte u tatínka či tchána
Víte, že vína z vinice sv. Kláry v Botanické zahradě hl. m. Prahy každoročně získávají mnohá ocenění na soutěžích v České republice i v zahraničí? Překvapte milovníky vína a nechte je odhalit tajemství výroby vína v Botanické zahradě hl. m. Prahy. Prohlédnou si expozici výroby vína s průvodcem a návštěvu zakončí ochutnávkou vína z místní vinice. Dárkový poukaz zahrnuje navíc i vstup do botanické zahrady. Cena se vstupem do venkovních expozic je 780 Kč za dvě osoby. Cena se vstupem do venkovních expozic a skleníku Fata Morgana pro dvě osoby je 910 Kč. Dárkové poukázky na prohlídky expozice výroby vína objednávejte e-mailem na poukazy@botanicka.cz. Pokud chcete poukaz darovat jako vánoční dárek, je třeba objednávku uhradit nejpozději do 15. 12. 2017.
 
Večer pro milovníky vína
Vymýšlíte program pro svou drahou polovičku a všude jste už byli? Máme pro vás tip.  Pozvěte svou milou či milého do Botanické zahrady hl. m. Prahy na večer spojený se speciální degustací snoubení vín z vinice sv. Kláry s vybranými delikatesami. Ochutnáte
6 vzorků vín spolu s 6 druhy sýrů, paštik a dalších dobrot. Vybírat můžete z následujících termínů: 18., 24. a 30. ledna vždy od 19.00 hodin. Dárkové poukazy v ceně 420 Kč za osobu na vybraný termín objednávejte e-mailem na eliska.muchnova@botanicka.cz.
 
Hledáte dárek pro obchodní partnery?
Dáváte svým obchodním partnerům víno a přemýšlíte, která byste vybrali tento rok? Určitě neuděláte chybu s vínem z vinice sv. Kláry vyrobeným v trojské botanické zahradě, které si můžete nechat zabalit do dárkové krabičky. Vybírat můžete z bílých, růžových i červených vín. V nabídce je rovněž víno slámové a matolinové pálenky. Místní vína dosahují díky ideální poloze vinice sv. Kláry pravidelně vysoké kvality a jsou oceňována na soutěžích v České republice i v zahraničí. Zakoupíte je pouze ve Vinotéce sv. Klára umístěné ve viničním domku v srdci vinice sv. Kláry.
 
Dárky pro každého
Jednadvacáté století je bezpochyby stoletím techniky a botanická zahrada nemůže stát stranou. Před koncem roku proto nabídku dárkových předmětů obohatily nové a poněkud netradiční propagační předměty. Jsou krásné i užitečné zároveň. Atraktivní je zejména USB flash disk za 249 Kč a powerbanka za 299 Kč.
Nový USB flash disk má tvar kreditní karty, a skvěle tudíž padne do přihrádky ve vaší peněžence, důležitá data tak můžete mít stále u sebe. Zdobí ho oboustranný fototisk na skle a jeho design určitě potěší všechny milovníky rostlin.
Powerbanky jsou dnes velice oblíbené, ale často příliš velké a těžké. Nová powerbanka z botanické má praktický tvar, umožní dvě plná nabití vašeho mobilního telefonu a je vhodná pro smartphony i iPhony. Navíc ji také zdobí potisk s motivem rostlin. Oba předměty zakoupíte v pokladně skleníku Fata Morgana.
 
Ani letos v nabídce dárkových předmětů nechybí reprezentativní nástěnný kalendář pro rok 2018. Představuje fotografie z archivu trojské botanické zahrady, které ilustrují kouzla proměny expozic v průběhu roku. Zakoupit jej můžete ve skleníku Fata Morgana a ve Vinotéce sv. Klára za 110 Kč.
 
Drobnost, která potěší – dárková vstupenka do botanické zahrady
Pozvěte své blízké na prohlídku světa rostlin. Dárkové vstupenky do trojské botanické zahrady s platností jeden rok od data vydání zakoupíte ve všech pokladnách. Za dárkovou vstupenku zaplatíte totéž co za běžné vstupné. Nejste z Prahy? Objednávat si je můžete i na e-mailu miroslava.kasparova@botanicka.cz.

 
Kalendář akcí v trojské botanické zahradě v prosinci 2017
 
Americké pokojovky
4. 11. 2017 – 7. 1. 2018, 9–16 h, Fata Morgana
Téměř v každé domácnosti s jejími obyvateli žije nějaká tropická rostlina. Botanická zahrada
v letošním roce představuje flóru amerického kontinentu a poslední výstava návštěvníkům prozradí, které rostliny připutovaly do našich bytů a kanceláří z tropických lesů Jižní a Střední Ameriky. A není jich málo, tropy Ameriky jsou totiž druhově nejbohatší oblastí světa.
 
Adventní rozjímání
16. 12., 13–16 h, kaple sv. Kláry
Zpříjemněte si čekání na vánoční svátky biblickým čtením a hraním nebo pěveckým vystoupením v útulné kapli sv. Kláry nad stejnojmennou vinicí. Po rozjímání se můžete zahřát ve viničním domku, který nabízí různé druhy vín z Vinice sv. Klára.

 
 
 

Kořeny osobností
Dlouhodobý projekt Botanické zahrady hl. m. Prahy
 
Více než osm desítek osobností poctilo v uplynulých osmi letech Botanickou zahradu
hl. m. Prahy svou návštěvou, aby podpořily projekt Kořeny osobností, v jehož rámci dochází ke spojení vzácného přírodního bohatství s těmi největšími postavami současného světa. Projekt má připomínat budoucím generacím nejen jedinečné poklady přírody, ale také to nejlepší, co dokázal člověk, ať již v oblasti kulturní, sportovní, či vědecké.
Slavné osobnosti, které se na projektu Kořeny osobností podílejí, patří k těm, ke komu s úctou a obdivem vzhlížíme, stejně jako s respektem vnímáme krásu přírodního dědictví pražské botanické zahrady. Pro děti je hrdinou Hurvínek či postava Krtečka, pro sportovní fandy Josef Masopust nebo Pavel Nedvěd, pro jiné spisovatel Ivan Klíma, režisér Miloš Forman
či architektka Eva Jiřičná a řada dalších. Všechna tato velká jména můžete potkat na Stezce osobností a díky nim s celou svou rodinou formou jedinečného zážitku poznat
a obdivovat poklady rostlinné říše. Prostřednictvím projektu Kořeny osobností si totiž svou cestu k vzácným rostlinám a stromům najdou děti i jejich rodiče.
 

Botanická zahrada hl. m. Prahy pro vás připravila nabídku vánočních dárků

Prohlídky bez ochutnávky vín

 

 

Skleník Fata Morgana + venkovní expozice/vinice

150,-Kč  / osoba + 250,-Kč  za průvodce na jeden okruh za skupinu

Venkovní expozice/vinice

85,-Kč  / osoba + 250,-Kč  za průvodce na jeden okruh za skupinu

Prohlídky zahrnující expozici výroby vína s ochutnávkou vín

Expozice výroby vína (prohlídka s průvodcem, ochutnávka vín)

pro 2 osoby: 455,-Kč  / osoba

skupina 3 a více osob: 355,-Kč  / osoba

+ venkovní expozice (vstup)

+ skleník Fata Morgana (vstup)

Expozice výroby vína (prohlídka s průvodcem, ochutnávka vín)

pro 2 osoby: 390,-Kč  / osoba

skupina 3 a více osob: 300,-Kč  / osoba

+ venkovní expozice (vstup)

Dárkové poukazy na degustace vín z vinice sv. Kláry

Párování vín s delikatesami 18., 24. a 30. ledna

420,-Kč / osoba

 

Propagační předměty

 

 

USB Flash Disk

249,-Kč

 

Powerbanka

299,-Kč

 

Nástěnný kalendář na rok 2018

110,- Kč

 

Nabídka vín z vinice sv. Klára

 

 

Bílá vína

lahev 0,5 l

 

Ryzlink rýnský 2016, suché

220,-Kč

 

Sauvignon + Muškát moravský + Ryzlink rýnský 2016, suché

250,-Kč

 

Müller Thurgau 2016, polosuché

220,-Kč

 

Rulandské šedé 2016, polosladké

280,-Kč

 

Růžová vína

lahev 0,5 l

 

Modrý Portugal - rosé 2016, polosladké

180,-Kč

 

Červená vína

lahev 0,5 l

 

Rulandské modré 2012, suché

350,-Kč

 

Destiláty

lahev 0,5 l

 

Rulandské šedé, matolinový destilát

320,-Kč

 

Muškát moravský, matolinový destilát

320,-Kč

 

Tramín červený, matolinový destilát

320,-Kč

 

Slámová vína

lahev 0,2 l

 

Ryzlink rýnský + Tramín červený 2012, sladké

480,-Kč

 

 

 
Podrobnější přiblížení veškerých akcí a novinek najdete na www.botanicka.cz.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.