Share |

Dalekko vydávají nové album Hudba budoucnosti

Pražská indierocková kapela Dalekko vydává 13.4. své druhé album s názvem Hudba budoucnosti. Album vychází pod značkou Tranzistor tři roky od vydání debutu Neběžel jsem tudy? Ten byl v roce 2015 příznivě přijat kritikou i posluchači, Dalekko se dostali do finále soutěže Startér Radia Wave, získali nominaci na cenu Vinyla za objev roku, odehráli koncerty na festivalech Beseda u Bigbítu, Colours of Ostrava nebo slovenské Pohodě.
 
Aktuální sestava se zrodila před třemi lety po vydání Neběžel jsem tudy? Ansámbl ve složení Pavel Sajner (kytary, zpěv), Jan Prucek (kytary), Jan Patka (baskytara), Filip Hisem (bicí) a Džian Baban (klávesy, elektronika) se na novince Hudba budoucnosti spolehl jen na sílu výtečně sehrané kapely. Album se obešlo bez hostů, zelenou dostala chuť experimentovat se žánry i písňovými formami. Výraznou personou podílející se na nahrávce je dvorní spoupracovník Dalekko, britský hudebník, producent a masteringový inženýr Peter Charlton, vystupující pod pseudonymem Floyde Spenders. Skupina výsledek popisuje jako “hlučnější a živelnější”, díky živým nástrojům se zvuk posunul do rockovější a místy ambientní polohy.
 
"Dalekko na nové desce "Hudba budoucnosti" vyběhli ze stísněného kamrlíku panelákového bytu do krajiny. Sevřenější aranže celé kapely si dokázaly s nově nabytým prostorem dobře poradit a nabízí ucelených padesát minut kytarového krasosmutnění. Špičkový český indie-pop je zpátky, v tom mám jasno," říká Zdeněk Lichnovský (Radio 1).
 
„Čeština si spojuje budoucnost s hudbou - hudba budoucnosti je výraz pro zatím neuskutečněné plány. Od začátku jsem věděl, že deska se tak musí jmenovat. Zajímá mě, jak se kdo do budoucnosti dívá, jestli s nadějí nebo obavami. Nakonec ale vždycky, pokud jde o budoucnost, převažuje nejistota. Hledání pevného bodu v plovoucích časech…”,  dodává Baban.
 
Album vychází 13. dubna na domácím labelu Tranzistor v distribuci firmy Supraphon a křest se uskuteční v pražském Café v Lese 11.května.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.