Share |

Daily Portrait Berlin: Berlín doma. Akty!!!

Zajímavé, jak autoři knihy dokážou navodit atmosféru lehce "špatného" nakukování a zároveň hédonismu pouhým snímkem knížky na jakémsi leskymu:)))

Daily Portrait Berlin je projekt nejen výjimečný, ale také velmi působivý. Snímky 381 nahých Berlíňanů v jejich bytech - to zní jako lákavá a lehce voyeurská zábava.
 

Chodíte někdy po ulici a říkáte si, jak asi bydlí lidi za těmi okny? Jak asi vypadá kuchyň, do které tamhleta holka donese čerstvě koupené ředkvičky? Máte nemravné a zvědavé myšlenky, když vás zaujme někdo v metru? Nebo vás prostě baví neobvyklé tvůrčí projekty? Podívejte se po téhle publikaci, osloví vás.
 
Knížka není jen souborem fotek. Máme tu e-maily od objektů, což je zas o něco "osobnější" než autorský text s těmi samými informacemi (jak záhy zjistíte, umístění textů ale nekoresponduje s fotkami, takže objekty nemůžeme identifikovat). Něco víc o projektu prozradí i interview, které s autorem dělaly berlínské noviny a je zde přetištěno. Kniha působí jako neobvyklý destilát z lidských osudů. Každý z těch fotek dává tušit tisíc příběhů - docela tomu napomáhá i to, že většina modelů jsou lidé spíše netuctoví, žijící někdy v neobvyklém prostředí, nosících tetování nebo pěstících si neobvyklé účesy. Berlínská krása bez závoje je trochu podezřelá a zvrácená, není úplně veselá a slunná... ale to k tomuhle městu patří.
Je to neotřelý pohled na Berlín coby magnet na lidi, kteří třeba jaksi nezapadají. Pestrost objektů, kreativita autorů, jakási nabitost energií, která člověka láká knihu znova prohlížet a určitá dráždivost námětu dělají z DPD opravdu povedenou záležitost. Tabu do knihovny, to beru.
 
-
Daily Portrait Berlin
Autoři Martin Gabriel Pavel and Marek Kučera
dp4.portraitdaily.com
 

Kam pro ni?

e-shop http://dailyportrait.bigcartel.com a v Praze v prodejně PageFive http://pagefive.com .

 

V Berlíně u http://sodabooks.com a http://www.buecherbogen-shop.de //


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.