Share |

COSMONAUTS potkáte v klubu Pilot ve Vršovicích

foto: pořadatel akce

GOLDMINE + A.M.180 uvádějí
COSMONAUTS (US, Burger Records)
+ PRETTY OLD SOUND (CZ)
 
pondělí 12. května 20:00
Pilot klub, Donská 19, Praha 10
Vstup: 200,-
 
line-up:
20:00 PRETTY OLD SOUND
21:00 COSMONAUTS
 
Jen ta nejlepší pověst provází kalifornskou garážovou čtveřici COSMONAUTS, která vystoupí v pondělí 12. května ve vršovickém Pilotu. Z obdobného hudebního ranku je i místní skvadra PRETTY OLD SOUND, která jim bude předskakovat.
 
Cosmonauts se dali dohromady v roce 2009 údajně na halloweenském večírku, kde se do řeči o svojí oblíbené muzice dali Alex Ebraham a Derek Cowart, oba skalní fanoušouci Spacemen 3 a Brian Jonestown Massacre. Brzy přibrali basáka Jamese Sandersona a tahle trojka spolu funguje dodnes, ač na pozici bubeníka se vystřídalo hned několik adeptů včetně Fletchera Shearse z nedávno v Praze hrajících The Garden. Brzy se dostali do kontaktu s lidmi s místního labelu Burger Records, který vydal hned jejich debutovou kazetu a kde dnes Kosmonauti patří k několika skutečně klíčovým sestavám, vedle právě The Garden, King Tuff nebo Gap Dream.
 
Od "burgerových" kapel se ale přeci jen liší, přeci jen si troufají k větším experimentům s klasickou rock'n'rollovou formou. Staví hodně na střídání zpěvu Alexe a Dereka a proplétání jejich zefektovaných kytar a minimalistických riffů, slyšíte u nich vlivy Velvet Underground resp. Jesus And Mary Chain, stejně jako noise-post-punku typu Sonic Youth z odbobí Daydream Nation, současně pevně vyrůstají z kořenů v surf rocku, které byste od kapely z Orange County čekali. Skutečnou lahůdkou jsou ale jejich delší hutnější songy s proměňující se dynamikou, kterých na jejich loňské desce Persona Non Grata najdete hned několik. Nejoblíbenější je geniálně vystavěná Pure Posture. Z toho, jak tohle bude znít naživo, už teď běhá mráz po zádech.
 
Předskočí zdejší garážová sestava PRETTY OLD SOUND, která v současném line-upu zní sympaticky neučesaně, a která chystá k vydání debutovou desku.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.