Share |

COS X SOU FUJIMOTO FOREST OF LIGHT PRO SALONE DEL MOBILE 2016

foto. COS

Značka COS je známa svými originálními instalacemi, které každoročně vytváří pro milánský veletrh designu Salone Del Mobile - nejznámější a nejprestižnější přehlídku designu na světě. Na letošním Salone Del Mobile COS představuje novou instalaci od známého japonského architekta Sou Fujimota.
 
Instalace ‘Forest of Light’ je inspirována kolekcí COS a je souhrou prostoru a perspektivy. Tmavý prostor je osvětlený světelnými kužely, jež zachycují pohyby návštěvníků a interaktivně reagují na lidi v prostoru. Speciálně komponované zvuky, jemná mlha a zrcadlové stěny vytváří nekonečnou krajinu,ve které se z kónických reflektorů stávají abstraktní stromy v pohybujícím se lese světel.
 
Les světel je umístěn v Cinema Arti v milánské čtvrti San Babila. Budovu navrhl ve 30. letech italský architekt Mario Cereghini, dřívější slavné divadlo a nyní opuštěný prostor inspiroval Sou Fujimota k vytvoření originální světelné instalace.
 
Díla Sou Fujimota inspirují COS již mnoho let. Často se zaměřuje na koncept negativního prostoru a rozpouštění hranic prostoru, jako například v jednom z jeho nejslavnějších architektonických projektů- Serpentine Gallery Pavilion, který navrhl v roce 2013.
 
Martin Andersson, hlavní návrhář pánské kolekce COS o spolupráci říká: „Sou Fujimoto opravdu chápe estetiku COS a vytvořil instalaci, která je výjimečná svou jednoduchostí a překvapivým přístupem.” Karin Gustafsson, hlavní návrhářka dámské kolekce COS dodává:„Spolupráce se Sou Fujimotem byla skvělá, ještě nikdy jsme neměli tak krásně jednoduchou instalaci zaměřenou na světlo, a výsledný efekt je neuvěřitelný”.
 
Sou Fujimoto k instalaci říká: „COS pavilon je tou nejčistší realizací konceptu lesa. Tento les není statický, světla a lidé v něm interaktivně reagují, a jejich interakce spojuje módu, prostor a přírodu ve formě architektury”.
 
Originální prostor v centru Milána bude otevřen od 12. do 17. dubna, a představuje již pátou instalaci COS na Salone Del Mobile. Navazuje na předchozí designové spolupráce značky se známými světovými uměleckými projekty jako například Serpentine Galleries, Frieze Art Fairs a Donald Judd Foundation.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.