Share |

Čoromoro: Vymyslete si triko a dejte ho někomu pod stromek, tady vám ho vyrobí

Čoromoro tvrdí, že najalo armádu ilustrátorů, kteří čekají jen na zadání. To potom bleskově převedou do profesionálního designu.
foto Čoromoro

Vánoční Čoromoro nadělení
 
S odvážným konceptem, jak z vaší kapsy před Vánoci vytáhnout co nejvíc peněz, přichází online tvořič potisků na trička a další předměty www.coromoro.com.
 
Tenhle jinak celkem šikovný webový nástroj, který si zkráceně říká Čoromoro, se totiž rozhodl vsadit na riskantní kartu a slibuje svým zákazníkům tvorbu originálních potisků “na míru” a to už do druhého dne.
 
 
Jak to funguje? Čoromoro tvrdí, že najalo armádu ilustrátorů, kteří čekají jen na zadání. To potom bleskově převedou do profesionálního designu. Vy sami potisk jen schválíte, vyberete typ, barvu a velikost trička, objednáte a je to.
 
Což o to, nápad je to dobrý, ale přiznejme si - je to realistické? Představa, že se nějaký schopný ilustrátor nechá naverbovat pro takhle nevděčnou roli, notabene v ročním období, které většina výtvarníků tráví permanentně otrávena alkoholem, je dost absurdní. Neváhali jsme proto a vydali se za známým tvůrcem kuřecího komiksu, Davidem Kakalíkem, abychom se zeptali na jeho názor. “Nevím, o čem to mluvíte, nebudu se k tomu vyjadřovat,” zaznělo nejprve z Kakalíkových vínem zmodralých úst. Posléze se nám ale podařilo získat zajímavou odpověď: “Ano, je to tak.” Fakt, že se k něčemu takovému nechal vyprovokovat stvořitel cynického žlutého opeřence, svědčí o tom, že Čoromoro to má zřejmě nakonec docela dobře promyšlené.
 
A tak jsme se tomu podívali na zoubek o trochu blíž. Vždyť kdo by se odvážil darovat v dnešní době měkký dárek?! Všichni si jistě živě pamatujeme, jak nám tuhla krev v žilách, když jsme pod stromečkem narazili na MĚKKÝ dárek zabalený v pečícím papíru, nadepsaný babiččiným roztřeseným rukopisem... Proboha, jen ne další ručně pletený svetr! Čoromoro nás ale opět překvapilo. Trička se balí rafinovaně - do krabiček z tvrdého kartonu s pěknou barevnou gumičkou (dá se později využít jako stylový domácí archiv na blbiny) a tahle krabička je navíc naditá dalšími “dárky” jako jsou samolepky, placky atd.
 
To už jsme to ale nevydrželi a šli jsme si na www.coromoro.com na vlastní kůži vyzkoušet, jak to funguje. Dost jsme se pobavili už při samotném “zadávání”. Čoromoro k tomu vytvořilo speciální aplikaci, ve které je z mnoha nabízených variant možné specifikovat, komu nadělujeme a co má potisk znázorňovat. Je to trochu, jako když vyplňujete nějaký test, abyste se dozvěděli, jestli má váš vztah budoucnost nebo jestli máte rádi řízky.
 
No a potom jsme chtěli napsat ještě jeden odstavec o tom, že všechna vánoční trička od Čoromoro jsou vyráběná ekologicky a eticky, ale to už by vypadalo, že nás podplatili. Čím? No tak to už si musíte domyslet (a vyzkoušet) sami!
 
www.coromoro.com

 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.