Share |

Converse Zkušebnu osvěží nové hudební workshopy

Už jen proto, že platí známé „co Čech - to muzikant“, bere Converse podporu mladých hudebníků opravdu vážně. Ve svém pražském prostoru Converse Zkušebna volně naváže na úspěch jarních workshopů pro muzikanty a s podzimem naservíruje jejich další várku.
 
Můžeme se tak těšit na další profesionální umělce, kteří nabídnou svůj pohled na věc. Converse Zkušebna znovu potvrdí rozměr polyfunkčního prostoru, kde se dá nejen pilovat hra s kapelou na zapůjčených nástrojích, ale kde si muzikanti mohou dále rozšiřovat své vzdělání v oboru, vyslechnout si cenných rad zkušenějších kolegů a postupně profesionalizovat vlastní kapelu či hudební projekt.
 
Nejprve se 22. října představí Zdeněk Lichnovský. Jeho workshop s názvem „Produkce kytarové hudby“ skrývá mnohem více, než zkušenosti z vlastní hudební kariéry nebo DJe a moderátora Radia 1. Zdeněk si k sobě přizve tři další neméně zajímavé muzikanty profesionály – se svým osobitým stylem a přístupem, za nimiž je zároveň velký kus práce v branži. Budou jimi hudební skladatel a producent Jan P. Muchow, úspěšný multižánrový experimentátor Jiří Burian a kytarista, zpěvák i autor Martin Přikryl z kapely The Prostitutes. Všichni lektoři postupně poodhalí tajemství jejich vlastní muzikantské kuchyně, přiblíží svůj tvůrčí proces či varují před začátečnickými chybami a nakonec povedou s účastníky věcnou debatu. V neposlední řadě svá slova doplní i konkrétními ukázkami z praxe.
 
V pořadí druhého podzimního workshopu, který se bude konat 5. listopadu, se ujme činorodý český DJ a producent Philip TBC. Ten se ve svém bloku zaměří zejména na producentské a DJské řemeslo a konkrétní práci se zvuky a samply. Přes úvod k audio-software jako je Ableton či Maschine, se dostane i k některým trikům. Zamyslí se i nad prací DJe jako takové a nad tím co vůbec čekat od hudební kariéry u nás. Kromě toho si Philip T.B.C. přizval k workshopu hosta - Jara Cossigu - jednoho z top beatboxerů v České republice. který předvede tzv. Ableton Push, v České republice ojedinělou techniku, takže účastníci budou mít exkluzivní šanci přiučit se od profesionála. 
Oba tyto workshopy budou zcela zdarma. V inspirativním prostředí Converse Zkušebny se tak mohou potkat všichni, kteří sní o profesionální hudební kariéře i ti, kteří berou muziku jen jako hobby, a sdílet spolu svůj koníček, práci i životní styl.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.