Share |

Converse a jejich One Star: Hvězda letošního jara

Converse One Star jsou legendární boty, které se zrodily už v roce 1974. Jejich domovem byla basketbalová hřiště -  nízké One Star tu zazářily jako alternativa ke klasickým kotníkovým Chuckům. Ne na dlouho: o rok později se z kolekcí ztratily.
 
Jak už to v historii ikonických bot někdy chodí, jejich návrat byl stejně nečekaný jako masivní. V devadesátých letech je pro sebe znovuobjevili skejťáci. Ukázalo se, že jsou ideálními botami na prkno a navíc vypadají cool. Street kultura a One Star k sobě ladí skvěle a od té chvíle tohle spojení už nikdy úplně nezmizí. Dnes jsou One Stary novou streetovou ikonou.
 
Letos na jaře se One Stary objevují v nových pestrých barvách, které ale odkazují na cool minulost - objevují se tu camo printy a semiš, který byl v 70. letech tak oblíbený. Obouvají je teď třeba rapper A$AP Nast, švédská zpěvačka a skladatelka Tove Lo, hudební skupina Brockhampton, influencer Leo Mandella, zpěvačka Mabel McVey a zpěvák Oh Hyuk, které najdete také v aktuálním jarním lookbooku 2018 (mrkni zde). Na našem facebooku najdete velkou fotogalerii a nebo si projděte galerii nad naším článkem (klikejte na šipky vedle fotek).
 
Budoucnost One Star je růžová. A taky žlutá a zelená a modrá. Pokud máte rádi boření pravidel, kulturu ulice a klasický komfort nízkých sneakers, nenechte si je uletět. Jsou  k dostání v Converse prodejně v Centru Chodov a u vybraných prodejců.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.