Share |

Coldcut, Lou Reed a další muzikanti se připojují k protestům Occupy Wall Street, verbují se filmaři, spisovatelé a autoři komiksů

foto: lasi

Matt Black (Coldcut) podpořil rozjeté hnutí Occupy Musicians, online komunitu, která byla minulý týden založena na podporu protestujícím, organizátorům a veškerým stoupencům hnutí Occupy po celém světě.

Zakladatel labelu Ninja Tune se k projektu připojil jako jeden z prvních britských muzikantů a zařadil se mezi americké hudební hvězdy jako Lou Reed, Akil Talib (Jurassic 5), Jello Biafra nebo Tom Morello a Zach de la Rocha z Rage Against the Machine.

 

Stránka Occupy Musicians by měla pomáhat koordinovat vystoupení „pracujících hudebníků” na místech a akcích konajících se pod taktovkou hnutí Occupy a jejím cílem je být spíše otevřenou, než uzavřenou společností, jak vysvětlili její tvůrci.

 

„Připojte se k nám,” žádají. „Pod pojmem 'pracující hudebníci' myslíme muzikanty všeobecně, zvukové inženýry, zvukové umělce, producenty, DJs, instrumentalisty, skladatele, textaře.”

 

Na stránce jsou už nyní uvedeny desítky muzikantů - kromě zmíněných hvězd jde třeba o australské Avalanches, DJe Christophera Genettiho, americký pěvecký sbor Cornelius Cardew Choir, hipstera Dana Deacona, Amandu Palmer, legendárního Davea Allena z Gang of Four, několik členů Fugazi, legendu alternativní hudby Johna Zorna, členy Sonic Youth, mezi podepsanými je mimochodem i pražská vycházející hvězda Bonus. Podepsat může každý hudebník v širokém slova smyslu, odkudkoli (návod je pod seznamem na jejich webu www.occupymusicians.com).

 

Kromě této hudební aktivity jedou i obdobné weby shromažďující filmaře, spisovatele či autory komiksů:

Occupy Writers
Occupy Filmmakers

Occupy Comics

 

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.