Share |

Co přinese Den poezie?

Je tu 18. ročník festivalu Den poezie - přinášíme program pražských akcí (program aktivit v dalších šedesáti městech můžete nalézt na www.denpoezie.cz).

  

Zahajovací večer festivalu je v nedělí 13.11.2016, 19:00: autorské čtení Sylvy Fischerové, Wandy Heinrichové, Adama Borziče a Mircea Dana Duty.

Klub cestovatelů, Masarykovo nábřeží 22, Praha 1

 

V rámci letošního festivalu bude představen projekt Poezie pro čekající – nabízí lidem brožurky s poezií všude tam, kde musejí na něco čekat: v nemocničních čekárnách, u lékaře, na úřadech.

Oficiálně bude představen v pondělí 14. listopadu od 18 hodin v ÚHKT - v čekárně u ambulancí v budově B. Součástí uvedení projektu bude i autorské čtení básníků Josefa Straky a Marie Šťastné.

 

K básníkům, kteří budou v rámci festivalu číst, patří: Robert Antropius, Petr Borkovec, Stanislav Dvorský, Sylva Fischerová, Wanda Heinrichová, Petr Hruška, Vít Janota, Petr Král, Tomáš Míka, Alice Prajzentová, Simona Racková, Olga Stehlíková, Josef Straka, Marie Šťastná,  a mnoho dalších.

 

Kromě toho se budou konat též večery věnované kromě jiného kanadské, nizozemské, francouzské, rumunské, německé, skotské, estonské, mongolské, portugalské, chorvatské, ruské a maďarské poezii.

 

Na většinu akcí festivalu je vstup zdarma.

 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.