Share |

Co na unavené nohy? Vyzkoušeli jsme Karitol

Karité alias máslovník, foto Dr. Gaye

V letním vedru dostávají nohy zabrat, a nejen nohy. Různé mentolové, kafrové a další masážní přípravky přinášejí často příjemnou úlevu. Dostal se nám do ruky jeden, který je i skvělý pro kůži, není absurdně drahý a jeho použití je příjemné.
Karitol je mátou vonící přípravek, konzistencí mezi mlékem a krémem. Obsahuje shea buter alias bambucké máslo alias karité. Díky tomu je na rozdíl od některých jiných "mazání" i skvělý pro stav kůže. Kromě máty a karité tu najdeme ještě kaštan a kostival. Výrobce ho doporučuje na oteklé části těla, na bolavá záda, na uvolnění napětí a celkovou regeneraci. 
Náš názor: Po dlouhém a horkém dni je lehká masáž nohou či jen kotníků Karitolem skvělá věc. Je to příjemně uvolňující a chladivý zážitek. Do jaké míry funguje v hlubinách těla, neumíme posoudit, ale subjektivně vzato Karitol ulevuje nepříjemnému napětí a jedná se o šetrný přírodní přípravek, což je plus.
-
Karitol je součástí kosmetické řady, kterou vyrábí v Čecách usazený Afričan Dr. Gaye. "Výrobky jsou schváleny v České republice příslušnými orgány – Ministerstvem zdravotnictví a Státním zdravotním ústavem České republiky, jsou vyráběné v České republice a jsou povoleny k distribuci po celé Evropské unii," uvádí se na jeho domovské stránce Medinatur. Gayeovy výrobky používají při procedurách i lázně (Vary, Třeboň, Františkovy), spolupracuje i s kožními lékaři. Dostanete ho v lékárnách včetně těch webových.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.