Share |

Cinema Royal: Důvod k radosti

„Vítejte na konci světa!“ znělo z úst herce v kněžské sutaně v pátek večer stanicí Nové Butovice pražského metra B. Probíhalo třetí pokračování projektu Cinema Royal.
Foto Jan Mazura

Guerillová akce, která na jeden večer otevírá prostory, kam se normálně nedostanete, a promítá filmy s konkrétní tematikou, na niž se váže i celá kampaň.  Název pátečního mecheche byl Důvod k panice, dress code brutální 70. léta a hromadný sraz na Butovicích. Místo konání se tajilo, a očekávání proto byla v rozpětí nedalekého panelového ráje, vestibulu metra a nákupního centra, kde akce nakonec proběhla.

Poloprázdné centrum je evidentně obchodnickým trestem. Půlku prvního patra se pořadatelům podařilo vybookovat pro Cinemu; kouř, psychedelická hudba před výlohami, které stále nikdo nenaplnil, vodka na uvítanou, bar včetně. O pár kroků dál třeba v prostorách bývalé prodejny zlevněných snowboardů dvojí plátno s hledištěm, chodbou ven do kuřárny, myšleno na všechny. Po hodinovém warm-up postávání přilézají zombies a banda maskáčových kalhot, aby nahnali lidi do kina. Na doják z nákupního centra – Úsvit mrtvých, bizár všech bizárů. Kromě ozvučení, které bylo jak jinak než brutální, klobouk dolů za koncepci, dotažený nápad a produkci. Návštěvnost se stále zvyšuje a není divu.  Protože když není místo na dobré projekty na zemi, je v pekle.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.