Share |

Chystá se internetové "farmářské tržiště" s hudbou. Má šanci?

foto archiv M. Pekárka

Od září bude existovat další možnost koupit si legálně muziku. Producent Michal Pekárek spouští "farmářské tržiště", kde budou čestí hudebníci prodávat svoje nahrávky.
V září se tedy uvidí, zda čeští posluchači mají chuť platit za něco, co si dokážou stáhnout nebo vypálit zadarmo - projekte jako i-legalne.cz ukázaly, že přesvědčit lidi, aby za staženou hudbu platili, může být oříšek.
Tisková zpráva:
Už Vás nebaví čekat, až se jednou dostanete do kamenného obchodu a budete si moci koupit CD svých oblíbených interpretů? Již brzy Vám ClickMusic přinese legální způsob, jak na pár kliknutí myší koupit nejen ty nejnovější české hity, ale také archivní songy, které už skoro odvál čas. Ať fandíte funky nebo vás nejvíc berou symfonické básně, na ClickMusic si vybere každý. Nezáleží na žánru nebo věhlasu umělce, na tomto unikátním tržišti s českou hudbou má šanci každý interpret a každý posluchač.
 
“Příležitost dělá kupce. Přestože žijeme strašně rychle a bez internetu se už nikdo neobejde, je u nás nemožné dostat se legálně k české hudbě on-line. To chceme změnit, tenhle stav je už neudržitelný,” říká Michal Pekárek, autor projektu ClickMusic a také jeden z nejvyhledávanějších hudebních producentů, který 18 let dává zvukovou podobu mnoha hudebním projektům. “To, co chceme spustit, je vlastně velmi jednoduchá věc. Stavíme jakési on-line tržistě, které bude sloužit všem, kdo chtějí hudbu koupit i těm, co by svou hudbu rádi prodávali. Ovšem z ruky do ruky, bez subjektů, které by vztah muzikanta a jeho fanouška jakkoli komplikovaly” vysvětluje princip ClickMusic Pekárek.
 
Jedním z hlavních důvodů, proč se Michal do projektu pustil, je snaha pomoci českým muzikantům - dát jim možnost, aby se svými díly sami obchodovali. “V současnosti je pro spoustu talentovaných lidí skoro nemožné nabídnout to, co je pro ně základní potřebou jejich života - bavit lidi muzikou. Kromě těch nejúspěšnějších, se většina muzikantů živí ještě standardním zaměstnáním, protože hudba (i když třeba koncertují), je prostě neuživí. A to není dobře. Přitom je spousta lidí, kteří za legální hudbu rádi zaplatí, pokud jim ji ovšem nabídnete komfortně, jednoduše a za rozumnou cenu.
Ale hlavně, pokud mohou zaplatit přímo muzikantům - tak jako za vstupenky na koncert”, dodává.
 
Na www.clickmusic.cz najdou svůj unikátní prostor všichni interpreti, ze kterých se po založení profilu stanou prodávající. Každý z nich získá na ClickMusic tržišti prostor k prodeji své hudby v elektronické podobě (MP3, eventuálně bezztrátový formát). 
Součástí profilu interpreta budou i základní informace včetně multimediálních formátů (foto, video), data aktuálních tour, apod. Kvalita a aktuálnost obsahu profilu bude v kompetenci interpretů a dalších prodávajících subjektů. Těmi se mohou stát i muzikálové scény, divadla, filmoví producenti, hudební vydavatelství a další. Ceny kompletních alb budou ve třech úrovních - od 80 Kč do 199 Kč. 
 
ClickMusic chce českou hudbu podporovat i přímo z výnosů tržiště a to prostřednictvím Nadace na podporu české hudby. Z každého prodaného alba nebo songu připadne této nadaci zhruba 1-2%.
 
Michal Pekárek přizval k dnešnímu představení projektu celou řadu osobností české a slovenské hudební scény, jejichž nahrávkám dal zvukovou podobu nebo je produkoval.
Jmenujme například Lucii Bílou, Mira Žbirku, Michala Horáčka, Petra Hapku, Davida Kollera, Jana P. Muchova, skupiny Toxique, Nightwork, Petra Maláska, ale třeba i Český národní symfonický orchestr a mnoho dalších.
Mnozí z nich se stanou ambasadory a garanty projektu ClickMusic.
Prvním zájemcům o nákup české hudby on-line tak stačí “přečkat” léto a těšit se, že si již po prázdninách budou moci legálně kliknout pro svou oblíbenou skladbu nebo desku. 
A muzikantům, kteří právě berou do rukou svůj nástroj a začínají skládat novou hudbu nebo naopak ve studiu finišují mix své nové nahrávky Michal Pekárek vzkazuje: 
"Neděláte to zbytečně, ClickMusic se na vaši hudbu těší"!

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.