Share |

Chystá se festival Žižkovská noc

plakát festivalu Žižkovská noc

Žižkovská noc je hudební multižánrový festival, který se bude konat v pátek 24.2.2012. Ve třinácti klubech si bude moct návštěvník vychutnat mnoho hudebních stylů a za jednotné vstupné bude umožněn přístup do všech klubů, kde se představí více než pět desítek interpretů. Dramaturgie je založená na mladých nadějných kapelách, doplněná o známé a osvědčené interprety z České republiky i zahraniční.

Festival Žižkovská noc nenabízí návštěvníkům pouze komerční pop rock, dává prostor všem moderním hudebním žánrům. Každý klub představí specifický styl hudby. Krom rocku také ska, reggae, world music, punk rock, metal, folk, hip hop či elektronickou hudbu a DnB. Prostor je také dán okrajovým žánrům hudby jako moderní folk, hardcore či extrémní metal, kterým se velké festivaly vyhýbají pro jejich nekomerčnost a nezávislost na mainstreamu.

Line up festivalu je tvořen převážně mladými studentskými kapelami, kterým je umožněno zahrát si před širším publikem a po boku kapel, které už si na klubové scéně vydobyly své postavení. Ze zvučnějších jmen se návštěvníci můžou těšit například na Hentai Corporation, Imodium, Discoballs, Nicelanda a na mnoho dalších.

Všechny kluby jsou situovány velice blízko sebe a přesun od jednoho k druhému nezabere více než čtvrt hodiny pěší chůzí. Proto se návštěvník během večera může libovolně pohybovat mezi kluby a navštěvovat koncerty naprosto odlišných kapel.

Během večera nebude chybět ani doprovodný program ve formě přednášek, autorských čtení či výstavy fotografií. Vstup na festival bude 100 Kč do 20:00, poté 150 Kč. S lístkem je možné navštívit následující večer afterparty v klubu Chapeau Rouge, kde vystoupí dalších pět kapel.

Multižánrový festival Žižkovská noc
Kde? Matrix, XT3, Kain, Jet, Bunkr Parukářka, Bar Divočák, Final, U Vystřelenýh Voka, Čajírna U Voka, ShotGun, Ex!t, Hospoda Nad Viktorkou, Visitor
Kdy? 24.2.2012 – pátek
Za kolik? Do 20:00 – 100Kč, poté 150Kč

Program a další info na:

www.zizkovskanoc.cz 
www.facebook.com/zizkovskanoc

 Facebook event:  http://www.facebook.com/events/144909178956047/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.