Share |

Chvála velkých kabel(ek)

Schniffchenspitzentasche!!
foto fashionshop.cz

Někdo je ujetý na boty, někdo na kabelky.
Dokonce se tak prý dělí ženy - na dva tábory:  jeden by vraždil pro louboutinky a další botky, druhý (SPRÁVNĚ:) ví, že kabelky jsou zásadnější:)
Svým taškám a kabelkám jsem již před lety nechala vyrobit u truhláře vlastní truhlici a i když si nemůžu dovolit mít každou chvíli nový úlovek od Prady, pár korun už mě to stálo.
Najít kabelku dost velkou na to, aby se dala skutečně používat, tj. pojala nejlépe desky A4 a počítač (ideálně i tři kila brambor, kilo kosmetiky, lahev s pitím a knihu), je boj. Nebo se do ní sice hodně vejde, ale vypadá jako obludný vak, případně zavazadlo na víkendový výlet. Když se to už povede, není vyhráno: jednu takovou úžasnou mám z H&M, ale po pár měsících vypadá, že jsem ji našla u kontejneru, kam ji pohodil bezdomovec znechucený tak ošuntělou věcí.
Podobně velká, ale zřejmě o něco bytelnější, pěkně bavlněně podšitá a přitom docela jemná je tahle nová obyvatelka Truhly. Jmenuje se Tatting 2 a je od značky Red or Dead. Je prostorná, má hodně kapes, ale ještě pořád je to kabelka a ne tlumok. ucha tvoří řětezy propletené koženkou, což ji činí trochu těžkou, ale zato trvanlivou. Má i menší ségru Tatting 1, s podobným dezénem, přes rameno, ovšem pro mé účely nedosti velkou.
Název Tatting odkazuje na tzv. frivolitky, ručně dělané krajky, které pocházejí zřejmě z Itálie. "Frivolitky" by byl pro kabelku také pěkný název, německý ekvivalent Schniffchenspitze by byl asi dost... úlet.
Mou frivolní kabelku prodávají v eshopu fashionshop.cz za 1790 tady, kromě kabelek tam mají i oblečení, další doplňky, bižuterii i notesy. Zajímavé je, že zatím nadchle lidi od 30 do 70, což se ne každému kousku povede.

Teď mají i vánoční akci trvající do 24.12.: při nákupu tří libovolných kusů dostanete ten nejlevnější za 1 Kč a další dárek jako překvapení k tomu. 
(Což je náramně hezké, ale lov na kabely a kabelky nekončí. Je to zřejmě na celý život...)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.