Share |

Chinese Man: hiphopová jízda na Parukářce

ilustrační foto Adam Fuchs

 

 

Žižkov sobě jede. Místní nadělili Pražákům solidní dáreček – francouzské hiphopové experimentátory Chinese Man. Ti to v pátek na Parukářce pěkně roztočili. A zadarmo. 

Nejdřív na open air scénu nad Prahou vtrhnul se svojí hudebně-zábavnou show Jiří Burian aka Kapitán Demo. V půl deváté ale už přišel vrchol večera,  Chinese Man v sestavě DJs High Ku a Ze Mateo a MC Taiwan. Kdo čekal mix hip hopu s příměsí swingu, jazzu a reggae, který Chines Mana předvádějí na svých albech, musel být zklamán. Nebo příjemně překvapen. Podle toho. 

High Ku se Ze Mateem zahráli pelmel, který se nesl na rytmech od hip hopu přes DnB až po dubstep. Zazněli Rage against the machine, Dick Dale & his Deltones s jejich Misserlou, kterou proslavilo Pulp Fiction, Freestylers, Samba, Jazz, Reggae, swing, jazz, všechno. Neuvěřitelná všehochuť, která může snadno skončit strašným průserem. Chinese Man se ale všechno povedlo ukočírovat a světlo světa tak spatřil náramně zábavný set, což ocenila i slušně zaplněná a tancující parukářka.

Třešničkou na dortu byl MC Taiwan, který by mohl vyučovat místní hip hopové rutinéry – kteří jsou, soudě podle svých textů, pupkem světa - co že je to melodie. Některé, v čele Papa Orim, i co je to rytmus, ale to už je věc jiná...

text: Ondřej Erban

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.