Share |

Chemistry Abs: jak vypadá mladá abstrakce?

Výstava současné abstraktní malby
Julius Reichel

Ambice galerie Chemistry mapovat současné trendy v abstraktní tvorbě otevírá její nový výstavní cyklus.

Vernisáž výstavy Chemistry Abs proběhla 25.1.2011 a představuje 4 mladé umělce, Samuela Paučo, Marka Číhala, Tomáše Vavříčka a Julia Reichela.

Všichni vystavující jsou ještě studenty vysokých uměleckých škol. Téma abstrakce každý z nich zpracovává sobě blízkým přístupem. Přesto i v obraze abstraktním chci jako divák objevit něco pro mě určujícího, nebo se nechat unést iluzorním prostorem vytvořeným na plátně. Tuto hloubku, či další dimenzi vizuálního požitku, mi nabídla především díla Julia Reichela a lité obrazy Samuela Paučo. Další obrazy si dovedu představit jako grafický doplněk interiéru, který se však po určitém čase může okoukat.

Při návštěvě výstavy si můžete projít i expozice děl umělců, jež galerie zastupuje. Z domácí půdy to jsou třeba Lucie Skřivánková, Matěj Olmer či Jan Kaláb, ze zahraničních Damien Mitchell, nebo CHASE.

Galerie si za prezentaci současných mladých umělců určitě zaslouží potlesk. Její práce je rozhodně protišední, a to i tím, že poskytují prostor nejen studentům a absolventům uměleckých škol, ale i umělcům, kteří tvoří bez odborného vedení a vzdělání.

Více o výstavě a autorech najdete na stránkách galerie.  

Výstava Chemistry Abs trvá do 25.2.2011 v galerii The Chemistry, U Lužického semináře 11 na Praze 1.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.