Share |

Charity Pot rozdal přes 20 milionů liber. V Čechách pomohl LGBT

V červnu 2017 kosmetická firma Lush slaví třetí narozeniny svého projektu Charity Pot. Jeho podstatou je, že celý výtěžek (minus daň) z prodeje krému Charity Pot (135 Kč za 50 ml a 495 Kč za 250 ml), jde na podporu malých organizací a projektů, co za to stojí.
Charity Pot, nyní prodávaný v 36 zemích, již na celém světě vydělal a rozdal přes 20 milionů liber (přes 640 milionů Kč). V České republice bylo od roku 2014 podpořeno více než 20 organizací bojujících za práva zvířat, lidí a ochranu životního prostředí. Lush se neobává podpořit aktivity kterých se ostatní společnosti straní. Věří totiž, že jde mnohdy o nejefektivnější cestu ke změnám.
Jednou z podpořených organizací je organizace PROUD z.s. Markéta Wittichová, foundraiser PROUDu říká: „Naše organizace se snaží prosadit především dlouhodobé změny týkající se postavení LGBT+ osob v České republice. Proti diskriminaci na základě sexuální orientace se snažíme bojovat hned na několika úrovních. Realizujeme osvětové aktivity (vzdělávání na školách, veřejné diskuse, mediální výstupy), poskytujeme právní podporu diskriminovaným osobám, předkládáme návrhy úprav právního řádu ČR a zároveň se pro úpravy snažíme získat podporu u politické i odborné veřejnosti.."

Více informací o Charity Pot a o podpořených projektech:
https://cz.lush.com/tag/charity-pot
Více informací a podrobné podmínky pro úspěšnou žádost Charity Pot:
https://cz.lush.com/article/lush-charity-pot-podrobne-podminky-pro-uspesnou-zadost
Více informací o SLush Fund: https://cz.lush.com/article/predstavujeme-slush-fund
Více informací o organizaci PROUD z.s.: http://proud.cz/
Více informací o projektu Farma Naděje: http://farmanadeje.cz/ 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.