Share |

Charitativní dražba v rámci Megaton Fashion Show rozšiřuje portfolio

foto: pořadatel akce

U příležitosti 9. ročníku Megaton Fashion Show – soutěže o nejlepší hudební design se pořadatelky rozhodly rozšířit nabídku předmětů v tradiční charitativní dražbě. Kromě hudebních nástrojů, změněných v unikátní artefakty zajímavými uměleckými osobnostmi, je až do pondělí 5. února možné přihazovat na návrhy tetování od českých tatérů a tatérek. V ceně bude zahrnuta i realizace návrhu. Dražba končí ve 20:00. Kompletní výtěžek poputuje taneční a hudební skupině BLACK & WHITE z Dětského domova Dolní Lánov. Děti si za získané peníze nakoupí nové hudební nástroje.
 
Na facebookové stránce spolku Megaton Production můžete konkrétně získat tetování od Zdeňky Vyhlídkové, známé jako ZdVyhl. Tattoo, od Moni a Shamilyana ze studia Show Me! Tattoo a svým návrhem přispěl i DanKo, působící v současné době ve studiu Bobek Tattoo. Do tradiční dražby hudebních nástrojů, která se koná již posedmé, věnovaly Kytary.cz ukulele a baskytaru. O jejich originální vylepšení se postaraly Annet Charitonová, bloggerka, zpěvačka a youtuberka a přední česká vizážistka Koki9. Uměleckým klenotem letošní aukce je bezesporu kytarový pedál KHDK, přetvořený Danem Kurzem v artefakt, který nazval „Lord of Atom“. Kurz se na tento druhu úprav specializuje. Jeho díla doma mají například muzikanti z kapel Tool, Gojira nebo Kirk Hammet z Metallicy.
 
Vydražené artefakty budou šťastným majitelkám a majitelům předány ve čtvrtek 15.února v Lucerna Music Baru v rámci slavnostního vyhlášení Megaton Fashion Show 2017 – soutěže o nejlepší hudební design. Na tomto večírku zahrají kapely Imodium a Status Praesents, proběhne každoroční  legendární módní přehlídka a především budou vyhlášeni autorky a autoři nejlepších loňských designů v kategoriích booklet, plakát, merch, stejně tak designerka či designer roku, vybraný odbornou porotou. Vstupné na akci je dobrovolné, spolek Megaton Production je v plné výši věnuje kapele BLACK & WHITE spolu s výtěžkem z dražby.
 
Megaton Fashion Show – soutěž o nejlepší hudební design je v Čechách jedinou akcí svého druhu. Pravidelně se jí účastní přední osobnosti tohoto specifického odvětví. Například Studio Najbrt, Jaromír 99, Pavel Fuksa, Daniel Kurz, Milan Kukulský, Tomski&Polanski, Aleš Fulín nebo Maťo Mišík.
Umění samozřejmě není objektivní. Hlavním cílem soutěže není hodnotit, ale šířit povědomí o hudebním designu coby svébytné výtvarné disciplíně, která neprávem stojí opomíjená v pozadí. A díky tomu pomoci fanouškům českých kapel naučit se náležitě ocenit, kolik nehudební tvůrčí energie je potřeba v hudebním prostředí vynaložit.
/Dražba/
/WEB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.