Share |

Český traumatým se vrátil z Nepálu; zdravotnický materiál pomůže i později

Vlajka Nepálu

29. května 2015 se český traumatým vrátil z Nepálu postiženého zemětřesením. Lékaře, zdravotní sestry a hasiče čekalo na Letišti Václava Havla srdečné uvítání.

 

Za Hlavní město Prahu, které tuto humanitární misi podpořilo částkou 1,5 milonu korun, pozdravil zdravotníky a záchranáře radní Libor Hadrava.„Především bych chtěl ocenit práci zdravotníků a hasičů a poděkovat jim. Jsem rád, že za finanční prostředky od města mohl Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy pořídit potřebné vybavení zejména pro technické zajištění  záchranné mise. Většina vybavení zůstala na místě, bude ještě zapotřebí, protože postižená oblast stále funguje v provizorních podmínkách,“ řekl radní Libor Hadrava.

Český traumatým strávil v Nepálu 29 dní, jeho základna byla ve městě Melamchi v regionu Chautara, odkud mobilní tým vyjížděl i do obtížně přístupných míst. Během své mise ošetřili zdravotníci přes 1 100 lidí. Na základně zůstaly stany, postele, deky, umyvadla, kompresory, ale hlavně zbylé léky, obvazy a další zdravotnický materiál.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.