Share |

Český online kurz rychlého čtení byl vyhodnocen organizací NIHES jako nejúčinnější na světě

NIHES, Holandský institut pro zdravotní vědu (http://nihes.nl/), vypracoval mezinárodní srovnání metod výuky rychlého čtení, ve které sledoval dlouhodobé zlepšení rychlosti čtení a zapamatování textu. Česká firma Rozečti.se (http://www.rozectise.cz) z tohoto srovnání vyšla vítězně i v celosvětové konkurenci. NIHES se proto také rozhodl zavést lokalizovanou verzi Rozečti.se jako součást vlastních workshopů.
Michal Zwinger, jednatel firmy, k tomu dodává: "Odborné stránce projektu jsme věnovali velké úsilí, toto zahraniční uznání nás proto samozřejmě velmi těší. Hlavní díky ale samozřejmě patří docentu Richardu Papíkovi, který je odborným garantem celého projektu."
 
Aplikace Rozečti.se vznikla v roce 2012, kdy také získala ocenění Nápad roku. Od té doby ji použilo již 18 000 uživatelů z celého světa. Kurz je nyní již lokalizován do řady světových jazyků včetně, angličtiny, španělštiny, němčiny nebo ruštiny. Zahraničními partnery jsou např. německý Green Reading (http://Green-reading.de) nebo indonéské Cekindo. První tři lekce je možné vyzkoušet zcela zdarma.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.