Share |

Český designový dron přiletí z Jablonce

foto Flydeo

Báječní muži na létajících strojích? Časy se mění a nastává čas strojů bezpilotních. Právě nyní přilétá jeden takový z Jablonce nad Nisou. Dostali jsme s předstihem informace, jak vypadá a co umí. 
 
Jmenuje se Flydeo, má 6 rotorů a vypadá jako filmová rekvizita z nějakého sci-fi snímku. Na rozdíl od rekvizit ovšem nabízí řadu dalších využití než jen udivovat společnost. Ovládá se ručně pomocí RC vysílače, nebo iPadu, na kterém stačí pouze umisťovat na mapu body, do kterých má multicopter letět, ale také umožňuje multicopteru vykonávat zcela autonomní mise, kdy multicopter splní předem zadanou misi včetně vzletu i přistání bez jakéhokoliv lidského zásahu. letět může podle výrobce až 70 minut.
"Jablonecká společnost Flydeo byla založena v červnu roku 2014. Zakladateli společnosti jsou Jan Sejkora (jablonecký podnikatel) a Ing. Lukáš Kostka (jeden z předních odborníků na bezpilotní prostředky v ČR," uvádí výrobce.
"Veškerá výroba všech použitých komponent probíhá v ČR od návrhu po finální produkt. To je naše obrovská výhoda proti konkurenci, která musí spoléhat na komponenty z čínských továren. Další velkou výhodou je právě design multicopteru, který je také funkčním prvkem. Díky designovému tělu je schována veškerá elektronika před vodou či prachem a multicopter je tak vodě i prachu odolný. Výhodou je také relativně „nízká“ cena za multicopter s těmito parametry (jedná se o multicopter určený pouze pro profesionální užití), která u modelu Flydeo Y6 začíná na € 10.000 (verze připravená k letu), konkurenčí systémy začínají na ceně kolem € 40.000. " Oficiálně bude představenna výstavě IDET BRNO (19. 5. - 21. 5. 2015).
 
www.facebook.com/flydeo
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.