Share |

Český cider F. H. Prager získal další mezinárodní ocenění

foto: pořadatel akce

Ryze český cider f.h. prager, oblíbené limonády pragomošt, ale také novinka 7 s blahodárnými účinky proti únavě z produkce společnosti F. H. Prager budou od příštího roku k dostání také v Německu a rovněž v kamenné prodejně v Praze.
 
Berlín, Lipsko, Mnichov a Hannover, všude tam nejen hipsteři koupí český cider f.h. prager, vytvořený podle původní receptury na základě britské a španělské inspirace. Spolu s expanzí do zahraničí středočeská firma rovněž nabídne své produkty v první kamenné prodejně, která vzniká v pražských Dejvicích a také na e-shopu.
 
Tam všude bude k dostání kompletní portfolio společnosti včetně novinky pragomošt 7 s protiúnavovými účinky a originální etiketou, která vybízí zákazníky k domalování vlastních nápadů. Etiketu vytvořila mladá designérka Klára Zápotocká.
 
Letošní rok, třetí v historii firmy, je pro majitele Cyrila Holuba a Ondřeje Frunce plný úspěchů. Jejich cider získal tři ceny na mezinárodních soutěžích, tu poslední obdržel nedávno ve Španělsku na International Hall of Gala Ciders, kde mu porota udělila zlatou medaili za nejlepší cider v malých lahvích, tj. do 0,33litru. Třešničkou na dortu pak bylo vyznamenání od kuchaře Nacho Manzano, držitele dvou Michelinských hvězd, který si cider f. h. prager vybral jako přísadu exkluzivního menu závěrečné galavečeře International Hall of Gala Ciders.
 
Společnost F. H. Prager funguje na českém trhu pět let. Vzešla s nápadu Ondřeje Frunce a Cyrila Holuba, kteří tak oživili odkaz Františka Huberta Pragera a jeho Pragomoštu. Cider je k dostání ve vybraných kavárnách a obchodech po celé České republiceve dvou variantách - jablko (originál cider) a hrušková perry (sladší cider z hruškového moštu). Limonády se vyrábí poslední dva roky v příchutích: jablko, maté, zázvor, šípek a anýz. Poslední novinkou je Café Zapatista, fairtrade ledová káva. V limonádách nejsou žádné umělé složky, slazeny jsou jablečných moštem a příchuť je vařena přímo z bylin.
 
Více na facebooku facebook.com/FHPrager.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.