Share |

Česká vychytávka boty do kapsy hýbe crowdfundingem

Chtějí Češi chodit bez bot? Naznačuje to projekt Skinners – botky do kapsy, který na crowdfundingovém serveru hithit.cz zatím vybral téměř 400 tisíc korun, více než čtyřnásobek požadované částky, čímž se bezesporu zařadí mezi nejúspěšnější projekty v historii českého crowdfundingu. Do konce kampaně navíc zbývá ještě déle než týden.
 
V současnosti mají Skinners na kontě téměř 400 tisíc místo původních 90 tisíc, které chtějí využít na výrobu nových modelů a zahájení sériové výroby. Procentuelně jsou tak na Hithitu s velkým předstihem na prvním místě. Za zmínku ale také určitě stojí sedací batoh Bagobago, který loni v červnu získal 181 procent z původně zamýšlené částky, a dosáhl tak prvního velkého úspěchu v oblasti kreativního podnikání. O přední příčky se totiž zpravidla dělí knihy nebo hudební alba.
 
„Příklad bot do kapsy dokazuje, že Češi crowdfundingem rádi podpoří i na první pohled bláznivé projekty. Začínající podnikatelé mohou na Hithitu získat zajímavou částku, aniž by se museli zadlužit u bank nebo přátel. Stačí mít dobrý nápad, odvahu a energii projekt dotáhnout do konce,“ říká spoluzakladatel Hithitu Pavel Eichler. 
 
Nápad bot do kapsy vnukla Petru Procházkovi dovolená v Norsku, kdy polovinu zavazadla tvořily boty. Až poranění nohy jeho kamaráda, snaha o rychlé hojení, komfort a ochranu před nevyzpytatelným norským počasím dotáhlo původní myšlenku do konce. Vzal tedy jehlu a nit a začal tvořit.
 
„Nečekali jsme, že Skinners vzbudí takový zájem. Peníze nám umožní pracovat na výrobě nových modelových řad, certifikaci variant pro děti, vytvoření webových stránek, e-shopu a uskutečnění dalších promo aktivit. Jednoduše, pomohou nám rychleji rozjet celý projekt a expandovat na zahraniční trhy. Věřím, že potenciál na to máme a díky lidem teď i prostředky, jak ho uplatnit,“ říká Petr Procházka.
 
V tuto chvíli je Skinners možné předobjednat pouze skrze portál HitHit, kde si každý zájemce výměnou za příspěvek potřebný k zahájení sériové výroby může vybrat některou z odměn, která mu po skončení kampaně bude zaslána. Mezi odměnami najdete jak jednotlivé páry Skinners, tak i zvýhodněné balíčky či Skinners s vyšitými monogramy. Pro ty odvážnější jsou nachystané i VIP ceny v podobě společné reflexní masáže či Skinners udělaných na míru přesně podle tvaru chodidel budoucího majitele.
 
A k čemu jsou skinners dobré? Kromě toho, že dopřávají chodidlu téměř chůzi naboso, čímž stimulují nervovou soustavu, mají i praktické využití. Při in-line bruslení se nemusíte zabývat tím, kam dát boty. Prostě je srolujete a dáte do kapsy. To samé platí ve fitness nebo při lekcích jógy či pilatesu. Skinners zajišťují optimální stabilitu, komfort i prodyšnost. „Cílem bylo vytvořit maximálně funkční úplet a odolnou několikavrstvou podrážku. Díky příměsím stříbra navíc jako první nabízíme obutí, které působí antibakteriálně a eliminuje charakteristický zápach.“, říká Petr Procházka. A podařilo se, vznikl produkt, který je na pomezí mezi botou a ponožkou.
 
5 tipů, proč se vyplatí chodit v barefoot neboli bosých botách
 
Vrátí se nám cit do chodidel
 
Nejvíce nervových zakončení máme na chodidlech, dlaních a uších. Chodidlo tak patří mezi jednu z nejcitlivějších oblastí těla. Přitom o schopnost vnímat terén pod chodidly přicházíme ve chvíli, kdy nohu zavřeme do boty.
 
Zabráníme deformacím způsobené pevnou obuví
 
V obuvi chodidlo ztrácí svou pružnost, botě se poddává a výsledkem jsou typické problémy s klenbou, vbočenými palci či kladívkovými prsty. Je to obdobné, jako když vám po úraze sundají sádru. Po jejím odstranění jsou svaly a šlachy na končetině oslabené tzv. atrofované.
 
Zlepšíme si držení těla
 
Pevnou obuví si narušujeme přirozenou biomechaniku a kontrolu pohybu. Používáním barefoot obuvi se aktivuje přirozenější držení těla a postupně se odstraní zlozvyky, které si člověk nevědomě vytvořil chozením v přetlumené obuvi (např. přenesením těžiště převážně na paty).
 
Vyhneme se zraněním, které provází chůze zcela naboso
 
Hlavní funkcí těchto bot je poskytnout noze volnost, tak jako u chůze naboso, a zároveň poskytnout dostatečnou ochranu před riziky okolního prostředí – ať už se jedná o okolní špínu, ostré předměty či rozdílné teploty povrchů.
 
Masáž chodidel zdarma
 
Čínská medicína věří, že masáží chodidel stimulujeme jednotlivé části těla a udržujeme je tak zdravé. Reflexní masáže nohou pomáhají například mírnit stres a tím i napětí v celém těle, podporují detoxikační proces, krevní oběh a činnost nervového systému. 
 
Novinka na trhu s obuví
 
Na trh se chystá i nový český výrobce, který splňuje parametry barefoot obuvi a díky své skladnosti vyplňuje dosavadní mezeru na trhu. Jde o Skinners, kompaktní botky, které lze jednoduše srolovat, dát do kapsy a vzít všude s sebou. Na brusle, na kolo, při cestování, do fitka, prostě kamkoli. A jak tvrdí samotní autoři: „Chůze ve Skinners je tak trochu návyková, rádi bychom se proto o tento zážitek podělili i s vámi.“ Podpořit jejich kampaň můžete zakoupením produktů na www.hithit.com/skinners


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.